Veste proastă pentru români! Ce spune un expert despre noile reguli pentru plafonarea prețurilor energiei

Președintele Asociației Energia Inteligentă (AEI) a analizat noile reguli pentru plafonarea prețurilor energiei. Concluzia specialistului nu este foarte pozitivă. Acesta susține că amendamentele aprobate de Senat complică inutil modul în care se aplică plafoanele de preț la energie electrică.

Veste proastă pentru români
Veste proastă pentru români

Dumitru Chisăliță, președintele AEI consideră că o conexiunea între locul de consum și numărul copiilor sau frecventarea școlii de către aceștia este imposibil de realizat de către emitentul facturii la energia electrică.

Vezi și: Tora Vasilescu, copleșită de factura la energia electrică: «Mă bazez pe pensie, de la teatru. O rușine!»

Amendamentele aprobate în Senat, la Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr 119/2022 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr 27/2022 privind măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie electrică și gaze naturale, care a înlocuit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale, „nu rezolvă situația celor care sunt obligați să se încălzească cu energie electrică, dar complică inutil modul în care se aplică plafoanele de preț la energie electrică”, a precizat miercuri Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă (AEI), scrie Adevărul.

Poate te interesează: Ce a făcut Dorian Popa după ce a primit factura de 8.400 de lei la curent?

„În anul 2021 s-a convenit să se ajute consumatorii de energie și gaze naturale printr-o Lege de plafonarea / compensarea prețului (aceasta a dublat prin plafonare, prețul la gaze), care a fost continuată cu o altă lege care avea ca și scop declarat să plafoneze și prețul, dar să determine și reducerea consumului de energie prin plafoanele stabilite la prețul energiei (consumul s-a redus, dar datorită consumatorilor industriali care se închid și își reduc activitatea).

Iar acum se pregătește ca aceeași lege care a ajutat consumatorii și a redus consumul de energie să ducă și la reducerea abandonului școlar și chiar la creșterea natalității în România (o familie cu mai mulți copii dacă urmează o formă de învățământ,va obține un preț plafonat mai mic – nu se știe cum se aplică dacă familia are mai multe proprietăți, dacă copii stau cu bunicii, cum se va face conexiunea între NLC (număr loc de consum – n. red.) și numărul de copii, cine va face verificarea dacă sunt la școală sau nu etc.)”, avertizează specialistul.

Vezi pe Adevărul.ro care sunt cele 13 combinații posibile de prețuri care se vor regăsi pe facturile consumatorilor casnici de energie electrică. Acestea au fost identificate de președintele Asociației Energia Inteligentă (AEI). 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

FotoJet (1) jpg
Alina si Pepe Te cunosc de undeva FOTO Antena 1 jpg
Horoscop 26 octombrie (sursa FOTO pixabay)
7 printul william printul harry jpg jpeg
culori brazi 2022
FotoJet (1) jpg
concediul de odihnă
muguri 79532593 jpg
Spania   Japonia Captură Twitter png
horoscop foto shutterstock
image
image
image
image
concediul de odihnă
culori brazi 2022
FotoJet jpg
muguri 79532593 jpg
calendar ortodox 2022 3 decembrie sfantul prooroc Sf Cuvios Gheorghe de la Cernica  icoană Gabriel Toma Chituc jpg
1 JPG