Vești proaste pentru românii cu gaze naturale! Cresc din nou facturile

Chiar dacă ne aflăm în mijlocul sezonului de vacanțe, problemele economice din România reușesc să ne umbrească mereu voia bună. Autoritatea Națională de Reglementare în Energie a anunțat românii că începând cu data de 1 iulie 2024, urmează să se scumpească facturile la gaze naturale

ministerul energiei plafonare preturi energie facturi romani aprilie 893526 jpg

Nici măcar în mijlocul sezonului de vacanțe nu scăpăm de veștile proaste! Autoritatea Națională de Reglementare în Energie a anunțat românii că facturile la gaze urmează să crească, începând chiar de luna viitoare! Astfel, odată cu 1 iulie 2024, tarifele de distribuție a gazelor vor fi majorate cu aproximartiv 19%. Această decizie a fost luată chiar în cursul ședinței de miercuri.

În mod practic, ar trebui să ne așteptăm la o creștere cu 6% a facturilor, ținând cont de faptul că distribuția ar fi undeva în jur de 30% din prețul final. Aceste noi prețuri urmează să rămână în aplicare pentru un an tarifar, adică începând cu data de 1 iulie și până pe 30 iunie, anul viitor.

Astfel, un român care locuiește într-un apartament cu 3 camere și ar avea, de-a lungul unui an, un consum de gaze naturale de 3 MWh, ar urma să plătească o factură cu 2,5 lei mai scumpă.

Facturile la gaze naturale se scumpesc de la 1 iulie

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie a mai comunicat faptul că au existat mai mulți factori care au dus la această majorare a tarifelor de distribuție a gazelor naturale. În primul rând, ar fi vorba despre creșterea costului de distribuție de gaze naturale odată cu inflația prognozată pentru acest an, de 4,6%.

De asemenea, din cauza volumului investițional record din anul 2023, cât și datorită racordării noilor consumatori și a extinderii a sistemelor de distribuție în zonele concesionate, ar fi crescut și costurile de capital.

Iar ultimul motiv oferit de către Autoritatea Națională de Reglementare în Energie ar fi faptul că în anul 2023, cantitatea de gaze naturale distribuite a fost redusă cu aproximativ 8%. Din păcate, chiar dacă țara noastră este producătoare de gaze, avem printre cele mai mari prețuri din Uniunea Europeană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
SpotHiddenPandaAmongHumansinPictureOpticalIllusionIQTest jpg
visine jpg
image png
evaluare nationala jpg
Cum prega tes ti mas ina pentru drum lung sau pentru o ca la torie de durata  jpg
image png
plane 7406049 1280 jpg
card social jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net