Vremea în România urmează să se schimbe de la o zi la alta! Vin ploile, iar diferențele de temperatură vor fi și de 10 grade celsius

Chiar dacă azi dimineață au fost zone din țară unde s-au înregistrat și minime de 0 grade, vestea bună pentru elevi este că școala va începe, totuși, cu vreme bună. Însă lucrurile se vor schimba în numai câteva ore, astfel că începând de marți ne vom confrunta cu vreme mult mai rece, cât și cu ploi.

Vremea se va schimba de la o zi la alta
Vremea se va schimba de la o zi la alta

Elevii din țara noastră vor reveni în băncile școlilor începând de luni, iar vestea bună pentru aceștia este faptul că vremea va fi destul de frumoasă. Însă, potrivit experților de la ANM, lucrurile se vor schimba în numai câteva ore, iar începând de marți ne vom confrunta cu ploi, cât și cu temperaturi mult mai scăzute.

„Mâine (n. red. - luni) va o zi frumoasă în cea mai mare parte a țării, cu valori de temperaturi peste datele specifice perioadei din calendar.

Vorbim de valori de până la 32°C, în special în partea de vest-sud a țării, inclusiv în Capitală, unde va fi o maximă de 30°C”, a explicat Elena Mateescu, șefa Administrației Naționale de Meteorologie, potrivit Antena 3 CNN.

Vremea se va schimba dramatic de marți

Schimbarea vremii va putea fi resimțită încă de luni seara, mai explica șefa ANM.

„Însă, începând din orele serii, este posibil să vorbim de apariția precipitațiilor cu precădere în jumătatea vestică a țării, după care aria ploilor să fie în extindere și în același timp să vorbim și de cantități însemnate.

Vorbim de 20-30 l/m² la nivel local și intensificări ale vântului care vor putea depăși viteze la rafală de 55-75 km/h”, ne spune aceasta.

Vremea se va schimba de la o zi la alta

Vremea urmează să se schimbe de la o zi la alta, iar în timp ce într-o zi vom avea maxime chiar și de 30 de grade, în cea următoare, temperaturile pot să nu depășească 20 de grade Celsius.

„Marți va fi o vreme în răcorire, exceptând partea de sud-est și est a țării, acolo unde temperaturile vor mai atinge valori de până la 29°, în timp ce în restul țării vor fi cel mult 19-24°.

Practic, până la finalul săptămânii este posibil să consemnăm aceste alternanțe cu mici variații de la o zi la alta, zile în care să vorbim de 29-30°, zile în care temperaturile să nu depășească cel mult 20-21°.

Răcorirea cea mai semnificativă se va resimți însă de la sfârșitul săptămânii viitoare, când maximele nu vor mai depăși 19-21° și precipitațiile vor fi prezente în cea mai mare parte a țării, local cu valori însemnate”, mai explică Elena Mateescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net