Alimentele care par inofensive, dar sunt pline de zahăr. Unul dintre ele mulți îl consumă la micul dejun
Cei care suferă de diabet știu prea bine cât de important este să se ferească de preparate dulci și de sucuri carbogazoase. Însă, un detaliu pe care nu foarte mulți oameni îl știu este faptul că și unele alimente aparent sănătoase pot afecta serios glicemia.

O dietă sănătoasă și echilibrată este importantă atunci când suferim de orice fel de afecțiune. Însă, în cazul diabetului, dieta este de-a dreptul crucială. Indiferent de ce fel de tratament ne-ar prescrie medicii, nu vom resimți o îmbunătățire semnificativă cât timp nu avem grijă și la dietă.
Unele alimente trebuie eliminate complet din dietă dacă suferim de diabet, pentru ca tratamentul să aibă cu adevărat efect. Dar, în timp ce lucruri precum dulciurile și sucurile sunt destul de evidente, există și alte alimente neașteptate care pot crește semnificativ glicemia. Iar experții spun că trebuie să avem grijă ca acestea să nu ajungă în farfuriile noastre.
Dieta este crucială pentru bolnavii de diabet
Specialistul Steve Bennet spune că există nenumărate alimente aparent inofensive care, în realitate, introduc în sângele nostru o cantitate uriașă de zahăr, potrivit Daily Mail. Iar organismul uman nu va putea face față pentru prea mult timp.
„Există un lucru care va transforma modul în care privești nutriția. Sângele din organism, toți cei cinci litri, este conceput pentru a conține doar o linguriță de zahăr”, scrie expertul în sănătate Steve Bennet, în cartea sa, intitulată „Toleranța la zahăr”.
Alimentele neașteptate care dau peste cap glicemia
Potrivit expertului, primul astfel de aliment este unul pe care mulți oameni îl consumă chiar de dimineață. Este vorba despre diferitele cereale, pe care le mâncăm adesea cu lapte. Însă, un singur castron obișnuit poate afecta glicemia la fel de mult precum opt lingurițe de zahăr, conform expertului.
De asemenea, orezul, indiferent de ce fel ar fi acesta, este un alt aliment potențial periculos pentru cei care suferă de diabet. Și deși pot fi pregătiți în nenumărate feluri, cartofii ar trebui și ei scoși din dietă, atunci când am fost diagnosticați cu diabet.
Nu în ultimul rând, deși poate suna surprinzător, fructele tropicale pot fi foarte periculoase pentru glicemie. Mai precis, este vorba despre banane, mango sau chiar și ananas, care ar trebui evitate de către cei ce suferă de diabet.



































