Alimentul consumat de nenumărați români ce scurtează viața, potrivit Dr. Adina Alberts: „Are multă histamină”

Conservele, un produs nelipsit din alimentația multor români, mai ales pentru cei grăbiți sau cu bugete limitate, sunt aspru criticate de Dr. Adina Alberts. Medicul avertizează că acest tip de aliment, aparent inofensiv, poate avea consecințe grave asupra sănătății. Într-un videoclip publicat recent pe TikTok, ea atrage atenția că frecvența consumului de conserve contribuie direct la scurtarea vieții.

adina alberts jpg

Conservele, nelipsite din cămările multora dintre noi, par o soluție comodă și rapidă atunci când vine vorba de gătit. Însă, medicul Adina Alberts trage un semnal de alarmă sever în privința acestui obicei, pe care îl consideră dăunător sănătății pe termen lung.

Într-un videoclip postat pe TikTok, Dr. Adina Alberts critică dur consumul frecvent de alimente conservate, atrăgând atenția asupra conținutului lor nociv și asupra iluziei că acestea ar putea înlocui mâncarea proaspăt gătită.

Cu cât mâncați mai multe conserve, cu atât viața voastră va fi mai scurtă. Este clar, subliniat, verde în față. Dați-i cu conserve înainte ca să vă scurtați viața dacă asta vreți”, avertizează medicul.

Dr. Alberts explică faptul că alimentele la conservă conțin adesea o cantitate mare de conservanți chimici, aditivi alimentari (E-uri), precum și histamină, o substanță care se acumulează în produsul stocat luni sau chiar ani de zile.

„Îl vedeam pe unul dintre cei mai mari chefi ai planetei...”

Conservele, în afara faptului că au conservanți, după cum le spune, chimici, au o puzderie de E-uri, mai au și problema că au foarte multă histamină. Zace acolo în acea conservă de luni de zile, unele ani, unele sunt valabile trei ani și conțin carne, de unde Dumnezeu, dar nu vă puneți întrebarea? Deci, fără conserve!”, afirmă Dr. Adina Alberts.

În continuare, medicul povestește un moment de care s-a declarat profund dezamăgită. A văzut un celebru chef internațional pregătind, aparent, mâncare proaspătă pentru familia sa numeroasă. Însă, în realitate, acesta ar fi folosit conserve, în contradicție cu mesajul pe care îl promovează public.

Îl vedeam pe unul dintre cei mai mari chefi ai planetei, n-aș vrea să îi spun numele, venea să facă mâncare proaspătă pentru familia lui, cu mulți copii. Păi, ori faci mâncare proaspătă, ori deschizi o conservă și o amesteci cu o ceapă tăiată și cu usturoi. El făcea mâncare proaspătă pentru familia lui, deschizând conserve. Este o inepție colosală și el este o vedetă planetară în ceea ce privește alimentația și indicațiile pe care ni le dă nouă tuturor să gătim acasă”, a adăugat ea.

Declarațiile Dr. Adina Alberts vin în contextul în care tot mai mulți oameni apelează la soluții rapide și alimente procesate, din lipsă de timp sau comoditate. Medicul îndeamnă la un consum responsabil și la întoarcerea către preparatele proaspete, pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
printul william craciun gettyimages jpg
Daniel Baluta si Sorin Grindeanu rezultate alegeri primarie Bucuresti  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (2) jpg
Ciprian Ciucu si Ilie Bolojan  Ludovic Orban Foto Inquam Photo    Codrin Unici (4) jpg
images jpg
Bucuresti, foto Shutterstock jpg
casa lemn pexels jpg
La 79 ani, Cristian Gatu vrea sa si refaca viata jpg
Sesizare penală a IICCMER privind tratamentele neomenoase aplicate în perioada comunistă în „Spitalul pentru copii neuropsihici cronici Siret” jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net