Apa minerală, un adevărat pericol pentru sănătate. La ce boli te expui când o consumi

Fiecare dintre noi este familiarizat cu apa minerală carbogazoasă, poate chiar că avem lângă noi o sticlă, sau un pahar acum, în timp ce citim acest articol. Însă, deși este un element atât de comun în casele noastre, adevărul este că, această apă vine și cu unele pericole de sănătate, despre care nu mulți români știu.

Puteți dezvolta chiar și probleme cu rinichii, pe termen lung
Puteți dezvolta chiar și probleme cu rinichii, pe termen lung

Apa minerală carbogazoasă este o prezență comună în casele românilor, poate chiar că avem un pahar lâgă noi și acum, din care mai bem în timp ce citim presa. Însă, indiferent cât de comună ar fi, adevărul rămâne că aceasta vine la pachet și cu diverse pericole pentru sănătate. Iar, din nefericire, doar puțini români cunosc riscurile la care se expun constant, de-a lungul vieții lor, bând apă minerală carbogazoasă. Ei bine, printre problemele provocate de această apă, pot fi chiar și probleme cu rinichii!

Potrivit specialiștilor în sănătate, apa minerală carbogazoasă, cât și, în general, toate celelalte băuturi acidulate, poate cauza pietre sau nisip, la rinichi. Acest pericol este provocat de consumul pe termen lung al apei acidulate, fapt care a fost confirmat deja și de studiile de specialitate. Potrivit medicilor, cel mai bine ar fi să consumăm apă plată, iar dacă dorim să continuăm să consumăm apă minerală carbogazoasă în fiecare zi, ar trebui măcar să alegem variante mai puțin acidulate.

Vă puteți simți balonați după ce beți apă acidulată

Un alt risc la care vă expuneți, atunci când beți apă minerală carbogazoasă este acela de a vă simți balonați. De asemenea, dacă sunteți în situația de a suferi de reflux gastroesofagian, nu este tocmai recomandat să consumați apă acidulată. În caz contrar, nu este exclus să vă confruntați cu senzația de arsuri la stomac, pe care nu vi le puteți explica! Această problemă îi poate afecta chiar și pe cei care suferă de ulcer gastric.

Consumul zi de zi a apei minerale poate afecta smalțul dentar. Așa că, dacă vreți să evitați vizita la dentist pentru cât mai mult timp posibil, încercați să limitați consumul de apă minerală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net