Ce gustări să iei când pleci cu maşina în vacanță. Îți vor fi de un real ajutor la drum lung

Gustos, săţios şi sănătos - trei reguli pe care este bine să le respecţi atunci când pleci în vacanţe cu maşina. Atunci când eşti la drum şi ţi se face foame, încearcă să eviţi să mănânci din benzinării. Indicat este să scoţi pacheţelul făcut de acasă cu grijă.

image

Afine

În timpul verii, afinele sunt o alegere foarte potrivită pentru drum. Sunt uşoare, foarte sănătoase şi oferă un amestec perfect de dulceaţă şi aciditate. Spală-le, lasă-le să se usuce complet, apoi pune-le într-o caserolă, astfel încât să fie gustarea perfectă de călătorie.

Bucăţele de brânză

Poţi să le bagi la congelator dacă ai nevoie ca ele să ţină fără probleme o zi întreagă pe drum. O biluţă de 28 g de brânză mozzarella parţial degresată cu umiditate redusă are 80 de calorii şi 7 g de proteine, precum şi 150 mg de calciu, ceea ce o face o alegere excelentă pentru o gustare. 

Pastramă uscată

Carnea uscată cu condimente este un snacks delicios şi ai avantajul că poţi alege între carne de vită, de curcan sau somon cu diferite arome, toate având un conţinut de nutrienţi similar. Dacă urmezi o dietă pe bază de vegetale, ia în considerare bucăţele deshidratate de ciuperci pentru o gustare la fel de săţioasă.

Legume proaspete

Pentru o gustare hrănitoare cu un conţinut scăzut de calorii, poţi opta pentru fâşii de legume proaspete, cum ar fi fâşii de ardei gras, morcovi, ţelină şi castraveţi. Ardeiul gras roşu, de exemplu, este o sursă excelentă de vitamina C, cu 118 mg/cană. Pune-le la frigider, astfel încât să rămână crocante şi fresh. 

Struguri

Strugurii ţin bine pe drum şi sunt uşor de ambalat. O porţie de 100 g de struguri roşii sau albi conţine mai puţin de 70 de calorii, iar echivalentul unei căni este o sursă bună de vitamina K şi potasiu. 

Nuci

Nucile sunt bogate în substanţe nutritive, dar conţin şi calorii, aşa că ai grijă la dimensiunile porţiei pe care o mănânci. De exemplu, o porţie de migdale (aproximativ ¼ ceaşcă sau 23 de nuci) poate varia de la 160 la 200 de calorii.

Pliculeţe cu unt de nuci

Unturile de nuci vin în mai multe variante, cum ar fi cel de migdale, caju, arahide, nuci sau diverse amestecuri. Când este preambalat în pacheţele, untul de nuci poate constitui o bună gustare de călătorie - doar strângi plicul şi consumi. Acestea îţi pot oferi o doză mare de proteine, iar unele versiuni sunt chiar fără zahăr sau fără sare.

Fructe uscate

Ai o mulţime de opţiuni atunci când alegi fructe uscate: de la stafide şi merişoare la mango, ananas şi caise. Fructele uscate nu ocupă mult spaţiu şi nu sunt alterabile. În funcţie de ceea ce alegi, ele pot furniza o cantitate semnificativă de substanţe nutritive, inclusiv potasiu şi fibre.

Iaurt fără zahăr

Iaurtul este o gustare grozavă, care poate constitui o masă rapidă atunci când călătoreşti cu maşina, dar trebuie păstrat la rece pentru a-i preveni alterarea, conform doc.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
val inundatie noroi
image
image
image
image
image
image
Imbatranire FOTO Shutterstock
sat fantana mare 767x575 webp
Mihaela Parlac jpg
Clara Ward, Princesse de Caraman Chimay (1873 1916) C jpg
soborul sfintilor romani noua icoana va include sfintii proclamati in 2025 jpeg webp
spital kiev bombardat X jfif
Biserica Corbii de Piatra jpeg
shutterstock 1574410906 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net