Ce trebuie să știi dacă mănânci pâine cu maia de la Hanul Boieresc. Dragoș Pătraru: „Se găsește din ce în ce mai multă pâine în regulă”
Dragoș Pătraru a făcut o analiză asupra pâinii cu maia din comerț. Jurnalistul care prezintă Starea Sănătății a analizat etichetele mai multor sortimente de pâine din comerț și a emis câteva concluzii despre care vom vorbi în cele ce urmează.

Pâinea este unul dintre alimentele nelipsite de pe mesele românilor. Despre un anumit sortiment - pâinea cu maia de la Hanul Boieresc - Dragoș Pătraru, impresionat de greutatea și densitatea acestuia, a transmis următoarele:
„Pare desprinsă din reclamele la pate, alea cu felii interminabile unse de bătrâni. 8 grame de grăsimi, 490 de grame de glucide din 1kg de produs, 80 g proteină și 12 g sare.”
Ce conține pâinea cu maia de la Hanul Boieresc?
Ingredientele pe care le conține pâinea cu maia de la Hanul Boieresc care se regăsește pe rafturile magazinelor: făină albă de grâu, apă, maia, drojdie, sare iodată, conservanți, acid de tratare a făinii.
Ce sfat a oferit Dragoș Pătraru românilor care consumă pâine?
Dragoș Pătraru susține că pâinea făcută în casă este mult mai sănătoasă, însă există și anumite tipuri din comerț care nu sunt neapărat rele pentru organism. Jurnalistul îi îndeamnă pe români să fie mult mai atenți atunci când cumpără pâine din comerț, dacă nu o pot face în propria bucătărie.
„Ce e de făcut? Vă face rău pâinea? Depinde. Câtă mâncați? De care e? Ce are în ea? Depinde de stilul vostru de viață. Eu le recomand sportivilor pâine la micul dejun în zilele cu antrenamente și cu meciuri. Internetul e plin de rețete pe care le puteți face voi foarte ușor fără aceste rețete de laborator, doar cu apă, făină, un praf de sare, drojdie sau maia. Atunci când o faci tu, altfel mănânci și ești foarte recunoscător. Deși e multă pâine pe piață, cu foarte multe nenorociri, se găsește din ce în ce mai multă pâine în regulă.”, a mai spus Dragoș Pătraru.