Ceaiul care te scapă rapid de durerile de cap. Este recunoscut pentru beneficiile miraculoase

Ceaiurile au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata diferite probleme. Te confrunți frecvent cu dureri de cap sau probleme digestive? Află că există un ceai care te scapă de aceste probleme. Mai mult decât atât, te ajută să scapi și de kilogramele în plus.

Ceaiul care te scapă de durerile de cap și problemele digestive / Foto: Shutterstock
Ceaiul care te scapă de durerile de cap și problemele digestive / Foto: Shutterstock

Recunoscut pentru beneficiile pe care le are pentru sănătate, inclusiv pentru îmbunătățirea digestiei, stimularea concentrării și ameliorarea migrenelor, ceaiul de mentă, pe lângă faptul că are un gust plăcut, nu conține cofeină. Ceaiul în sine a fost rareori studiat științific, însă extractul de mentă a fost studiat în nenumărate rânduri, iar beneficiile au fost dovedite: poate ameliora simptomele digestive, precum gazele, balonarea și indigestia.

De asemenea, studiile pe animale indică faptul că menta relaxează sistemul digestiv, poate ușura durerea și previne contractarea mușchilor netezi, ceea ce ar putea ameliora spasmele intestinale. Mai mult, un alt studiu a arătat că mirosul picăturilor de ulei de mentă a redus incidența senzației de greață și a vărsăturilor și a scăzut severitatea senzației de greață la persoanele supuse chimioterapiei.

Beneficiile ceaiului de mentă

Există un motiv pentru care menta este folosită în pasta de dinți, apa de gură și guma de mestecat. Pe lângă mirosul plăcut, menta are proprietăți antibacteriene care ajută la distrugerea germenilor care cauzează placa dentară. De asemenea, ceaiul de mentă poate avea beneficii asupra sinusurilor înfundate cauzate de infecții, răceli comune și alergii, având proprietăți antibacteriene, antivirale și antiinflamatorii.

Deoarece menta acționează ca un relaxant muscular, poate ameliora crampele menstruale. Ceaiul de mentă este o alegere ideală înainte de culcare, deoarece nu conține cofeină și poate ajuta să vă relaxați. Totodată, nu conține calorii și are o aromă dulceagă, ceea ce îl face o alegere inteligentă atunci când încerci să slăbești.  Cu toate acestea, nu există multe cercetări cu privire la efectele ceaiului de mentă asupra greutății, potrivit Antena3.ro. Consumul de ceai de mentă vă poate ajuta și să vă îmbunătățiți capacitatea de concentrare.

image
image
image
image
image
image
sfecla de zahard218a b bqte jpeg
caini artificii pexels jpg
Elizabeth Taylor Foto profimedia 0098112259 jpg
cuvant pexels jpg
forest city oras fantoma profimedia jpg
incaltaminte jpeg
ion cristoiu jpeg
image png