Ceaiurile-minune care întrețin flora intestinală. Reduc durerile, stimulează digestia și calmează tractul digestiv

Ceaiul este cea de-a doua băutură din întreaga lume după apa potabilă, la capitolul popularitate. Iar acest lucru nu se datorează numai gustului bun, ci și datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate pe care le au ceaiurile. Iar pentru a ne menține flora intestinală sănătoasă, aceste ceaiuri vor fi alegerea perfectă!

Ceaiurile au numeroase beneficii pentru sănătate
Ceaiurile au numeroase beneficii pentru sănătate

Pentru a menține sănătoasă flora intestinală, poți consuma ceaiuri cu proprietăți probiotice, antiinflamatoare și digestive. Iată câteva opțiuni excelente!

Ceaiuri benefice pentru flora intestinală

Aceste ceaiuri sunt perfecte pentru a ne susține sănătatea, iar dacă avem cum, ar trebui să încercăm să le consumăm mai des!

Ceai de ghimbir – Ajută digestia, reduce inflamația și combate balonarea.

Ceai de mentă – Calmează tractul digestiv și reduce crampele abdominale.

Ceai de mușețel – Are efect antiinflamator și ajută la relaxarea stomacului.

Ceai de fenicul – Stimulează digestia și combate gazele intestinale.

Ceai de păpădie – Suportă sănătatea ficatului și contribuie la un microbiom echilibrat.

Ceai de Kombucha – Un ceai fermentat bogat în probiotice, excelent pentru flora intestinală.

Acest ceai este un puternic probiotic natural

Ceaiul de Kombucha este o băutură fermentată obținută din ceai negru sau verde, zahăr și o cultură simbiotică de bacterii și drojdii (SCOBY). Are numeroase beneficii pentru sănătate datorită conținutului său bogat în probiotice, antioxidanți și enzime digestive.

Proprietăți și beneficii ale ceaiului de Kombucha:

Probiotic natural – Conține bacterii și drojdii benefice care îmbunătățesc flora intestinală și susțin digestia.

Detoxifiant – Ajută ficatul să elimine toxinele din organism datorită conținutului de acizi organici.

Îmbunătățește digestia – Poate preveni balonarea, constipația și alte probleme digestive.

Susține sistemul imunitar – Datorită probioticelor și antioxidanților, ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor.

Reglează metabolismul – Poate sprijini echilibrul glicemic și ajută la controlul greutății.

Energizant natural – Datorită cofeinei din ceai și compușilor produși în fermentație, oferă un boost de energie.

Cu toate acestea, există și anumite detalii la care trebuie să fim atenți! Deși are numeroase proprietăți benefice pentru sănătate, acest ceai poate provoca probleme anumitor persoane. Mai precis, Kombucha este o băutură fermentată, lucru ce înseamnă că poate conține urme de alcool. De asemenea, este acidă, așa că trebuie consumată cu moderație, mai ales de către persoanele cu probleme gastrice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Pet Expo jpg
image png
pensionari jpg
Stalin, în  1937 (© Wikimedia Commons)
image png
moise jpg
INSTANT ILUSTRATIE VOT PARLAMENTARE 22 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
tacke ianche si cadar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net