Cel mai important organ al corpului. Are rol esențial împotriva bolilor grave și a cancerului

Ultima actualizare:

Când vine vorba despre importanța organelor din corp, mulți s-ar putea gândi imediat la inimă sau creier. Totuși, există un organ adesea subestimat, dar cu un rol esențial în combaterea unor boli grave, inclusiv cancerul: pancreasul.

Pancreasul, cel mai important organ. Foto: arhiva.
Pancreasul, cel mai important organ. Foto: arhiva.

Pancreasul, primul organ care trebuie tratat în multe boli grave

Conform onco-nutriționistului Marius Văduva, pancreasul merită mai multă atenție, fiind primul organ care trebuie tratat în multe boli grave. Într-o discuție exclusivă în emisiunea "iThink" cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, Văduva a subliniat că pancreasul este adesea asociat doar cu diabetul, iar înțelegerea sa se oprește aici. Totuși, din perspectiva sa, pancreasul este cel mai important organ din corp în prevenirea și tratarea bolilor grave.

"Nu există în momentul acesta, din punctul meu de vedere, un organ mai important. Pentru că trebuie să apelez la pancreas în condițiile în care am scleroză în plăci, am cancer, am artrite, am colon iritabil, boală Crohn, eu sunt nevoit să tratez pancreasul" a declarat Marius Văduva.

De ce este atât de important să ne păstrăm sănătos acest organ

Desigur, pancreasul nu este doar responsabil de producerea insulinei și gestionarea nivelului de zahăr din sânge. Este, de asemenea, esențial în menținerea unui echilibru al pH-ului în corp. Marius Văduva a subliniat importanța acestui organ în menținerea unui mediu alcalin în corp, ceea ce poate contribui la prevenirea bolilor degenerative, cronice și chiar a cancerului.

Fiecare organ contribuie la starea noastră generală de sănătate

Cu toate că adesea subestimat, pancreasul ar trebui să primească o atenție sporită, iar conștientizarea asupra rolului său vital în menținerea sănătății generale ar putea să aducă beneficii semnificative în prevenirea și tratarea unor afecțiuni grave. Este esențial să înțelegem că fiecare organ din corp contribuie la starea noastră generală de sănătate, iar investirea în îngrijirea și protejarea acestora poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții noastre.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net