Cele 5 prăjituri care nu îngrașă, în opinia Adinei Alberts: „Avem consistență, dar nu avem calorii multe”
Orice femeie își dorește să își satisfacă pofta de dulce, însă fără să le fie afectate silueta și sănătatea. Din fericire, Adina Alberts, medic primar chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, a oferit cinci exemple de prăjituri ce pot fi mâncate fără teama că o să crească numărul kilogramelor.

Potrivit informațiilor oferite de Adina Alberts, aflăm faptul că acest prăjituri au un conținut scăzut de zahăr rafinat în compoziția lor. Este vorba despre următoarele deserturi: înghețată, panna cotta, cheesecake, mousse și orezul cu lapte.
Înghețata
„Vorbim mai ales de sorbet, care e obținut din suc de fructe înghețat, cu adaosuri de diverse arome. Acest tip de desert nu are foarte multe calorii. În plus, acum există și înghețată fără zahăr. Această înghețată utilizează Stevie sau alți îndulcitori naturali“, explică Adina Alberts, pe Instagram.
Panna Cotta
Acest desert italienesc are un conținut caloric scăzut.
„Panna cotta este un amestec de diferite arome în care se dizolvă pectină. Pectina este acea substanță care coagulează sucul respectiv sau crema respectivă. În acest fel avem consistență, dar nu avem calorii multe. Dacă în acel produs s-a adăugat miere sau îndulcitor natural, cum ar fi Stevia, atunci vorbim despre un desert senzațional”, susține medicul.
Cheesecake
Se numără printre cele mai iubite deserturi de către pofticioși.
„Cheesecake-ul este obținut din lapte, respecitv din brânză de vaci. Dacă renunțăm la acea bază de biscuiți și lăsăm ca baza să fie doar rezultatul faptului că am copt cum trebuie Cheesecake-ul, obținem din nou o prăjitură senzațională. Putem să-i punem niște dulceață fără zahăr deasupra sau un sos de fructe pe care îl facem fără zahăr. Un desert minunat”, a mai spus Adina Alberts, în mediul online.
Mousse
Acest desert nu ne afectează cu nimic silueta datorită ingredientelor slab calorice din compoziția lui.
„Mousse-urile nu au calorii multe pentru că este utilizat albușul de ou pentru a se produce acel mousse. Avem foarte puține calorii în albușul de ou. Prin urmare, sunt prăjituri pe care să le alegeți, cu condiția să nu conțină mult zahăr. Orice prăjitură care folosește curmalele ca îndulcitor reprezintă o prăjitură care nu are multe calorii. Așadar, orice prăjitură care folosește ca îndulcitor curmalele are un indice glicemic redus. Astfel, în momentul în care le mâncăm, nu avem niciun vârf glicemic”, a mai spus Adina Alberts, pe rețelele sociale.
Orez cu lapte
Desertul copilăriei noastre poate fi consumat cu ușurință, fără teama că ne vom îngrășa.
„Aș mai menționa orezul cu lapte. Există orezul acela cu bobul lung. Acela este de preferat. Se fierbe în lapte și se aromatizează cu tot ceea ce ne dorim. Putem să punem niște stafide, putem să punem nuci, și se îndulcește cu îndulcitor natural. Sănătatea ta, prioritatea mea! Numai bine!”, a încheiat Adina Alberts.