Cele mai bune remedii pentru durerile menstruale. Orgasmul, mai bun decât un medicament

Ultima actualizare:

Anumite produse fără prescripție medicală și remedii la domiciliu, cum ar fi utilizarea unei sticle cu apă fierbinte, pot ajuta la ameliorarea durerii asociate cu crampele menstruale. Evitarea anumitor alimente poate ajuta, de asemenea.

Aplicarea căldurii pe abdomen poate ameliora durerea. Foto: Click.
Aplicarea căldurii pe abdomen poate ameliora durerea. Foto: Click.

1. Aplicarea căldurii pe abdomen

Aplicarea căldurii pe abdomen și pe partea inferioară a spatelui poate ameliora durerea. O revizuire a studiilor din 2018 a constatat că terapia cu căldură (de obicei un plasture sau o sticlă cu apă fierbinte) a fost la fel de eficientă în tratarea durerilor menstruale ca și medicamentele. De asemenea, poate provoca mai puține efecte secundare. 

Dacă nu aveți o sticlă cu apă fierbinte, faceți o baie caldă sau folosiți un prosop fierbinte. Sau, vă puteți crea propriul suport de încălzire:

Tăiați și coaseți împreună două bucăți de material, lăsând o gaură în partea de sus. Umpleți cu orez nefiert și coaseți gaura. Se pune la microunde câteva minute la temperatura dorită. Nu supraîncălziți! Lasati sa se raceasca, daca este necesar. Sau, înfășurați tamponul de casă într-un prosop pentru a reduce transferul de căldură. Reutilizați de câte ori este nevoie

2. Masarea cu uleiuri esențiale

Terapia prin masaj timp, care să dureze aproximativ 20 de minute, poate ajuta. Terapia prin masaj pentru menstruație implică apăsarea unor anumite puncte în timp ce mâinile terapeutului se mișcă în jurul abdomenului, lateral și spatelui. Adăugarea de uleiuri esențiale pentru un stil de masaj cu aromoterapie poate avea beneficii suplimentare.

O revizuire a studiilor din 2018 a descoperit că terapia prin masaj și aromaterapia pot reduce durerile menstruale. Unele uleiuri esențiale care pot ajuta includ:

- lavandă
- mentă
- Trandafir
- fenicul

Puteți cumpăra un ulei de masaj parfumat cu ingrediente similare sau puteți să vă faceți singur.

Ar trebui să diluați întotdeauna uleiul esențial cu un ulei purtător. Exemplele includ uleiuri vegetale sau de nuci, cum ar fi uleiul de semințe de struguri sau de migdale dulci. O concentrație sigură este o picătură de ulei esențial per linguriță de ulei purtător.

3. A avea un orgasm

Deși nu există studii clinice privind efectul direct al orgasmelor asupra crampelor menstruale, știința sugerează că poate ajuta.

Orgasmele vaginale implică întregul corp, inclusiv măduva spinării, care semnalează eliberarea neurotransmițătorilor. Un orgasm vaginal poate declanșa creierul să elibereze neurotransmițători, cum ar fi endorfinele și oxitocina. Endorfinele pot reduce percepția durerii.

Dr. Barry Komisaruk, profesor de psihologie la Universitatea Rutgers care studiază orgasmul feminin, a declarat pentru BBC în 2015: „Orgasmele vaginale [sunt descrise] ca fiind interne și implicând întregul corp; asta probabil se datorează faptului că nervii care transportă senzațiile din clitoris sunt diferiți de nervii din vagin”.

Studiul lui Komisaruk din 1985 cu Dr. Beverly Whipple a fost primul care a descoperit că autostimularea vaginală a dublat toleranța femeilor la durere.

5. Evitarea anumitor alimente

În timpul menstruației, este o idee bună să evitați alimentele care provoacă balonare și retenție de apă. Unii dintre cei mai mari vinovați includ:

alimente grase
alcool
băuturi carbogazoase
cofeină
alimente sărate

Reducerea acestor alimente poate ajuta la atenuarea crampelor și la scăderea tensiunii. Încercați în schimb ceaiuri de ghimbir sau mentă ori apă fierbinte aromată cu lămâie. Dacă aveți nevoie de o doză de zahăr, gustați fructe precum căpșuni sau zmeură.

6. Adăugarea ierburilor în dieta ta

Aceste remedii pe bază de plante conțin compuși antiinflamatori și antispastici care pot reduce contracțiile musculare și umflarea asociate cu durerile menstruale. De exemplu, ceaiul de mușețel, semințele de fenicul, scorțișoara, ghimbirul și mărarul te pot ajuta, dacă îi incluzi în dieta ta, să nu mai ai dureri mentruale. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net