Cele trei legume recomandate de un medic gastroenterolog pentru un ficat sănătos. Una dintre ele, prea puțin consumată, deși previne depunerea de grăsime
Deja nu mai este un secret pentru nimeni faptul că dieta are un rol crucial pentru buna funcționare a organismului nostru. Iar un medic renumit din Florida spune care sunt cele trei legume pe care încearcă să le consume cât mai des, pentru a-și proteja ficatul.

Dieta este foarte importantă pentru buna funcționare a organismului nostru, motiv pentru care trebuie să fim foarte atenți la ce fel de produse ne ajung în farfurie. Iar dr. Joseph Salhab, un renumit medic gastroenterolog din Florida, vorbește despre legumele pe care încearcă să le consume cât mai des, pentru a-și proteja ficatul.
Fiind cel mai mare organ din corp, ficatul este responsabil de aproximativ 500 de funcții vitale, printre care se numără și filtrarea sângelui. Din păcate, problemele de ficat devin o problemă tot mai comună de-a lungul lumii, motiv pentru care dr. Salhab vorbește despre cum ne putem proteja organismul prin dietă.
Legumele care pot susține sănătatea ficatului
Potrivit expertului, prima astfel de legumă este broccoli. Printre numeroasele beneficii pe care această legumă le are pentru ficat este și faptul că va preveni depunerea grăsimii de-a lungul acestui organ. Iar cei care nu sunt fani ai acestei legume nu trebuie să își facă griji!
Medicul mai spune că există alternative precum varza obișnuită, sau varza de Bruxelles, care pot fi introduse în dietă în loc de broccoli.
Ficatul este responsabil de sute de funcții vitale
De asemenea, o altă legumă delicioasă pe care medicul o recomandă este sfecla! Aceasta va reduce stresul oxidativ din ficat și va contribui la menținerea unei stări generale de sănătate cât mai bună. Medicul explică că mai ales cei care deja suferă de probleme cu ficatul ar trebui să introducă sfecla în dieta lor.
Iar, nu în ultimul rând, pentru un ficat cât mai sănătos, medicul mai recomandă și anghinare! Dr. Salhab descrie această legumă ca fiind cea mai bună pentru un ficat sănătos, iar partea cea mai bună este faptul că ea poate fi introdusă foarte ușor în dieta noastră.



































