Descoperirea îngrijorătoare făcută de cercetătorii chinezi! Statul prea mult la calculator poate duce la disfuncție erectilă

O descoperire îngrijorătoare a fost făcută de o echip de cercetători din China. Aceștia au aflat că bărbații care petrec mai mult de o oră și 10 minute la calculator (ori laptop) în fiecare zi poate crește riscul de disfuncție erectilă.

image

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, problema nu este întotdeauna una fizică, ci poate fi una de natură psihologică. Mai precis, din cauza stresului, a stimei scăzute de sine, cât și a vinovăției, această problemă poate începe să afecteze bărbații. Iar pe lângă problemele psihologice și fizice, se pare că un alt factor care poate duce la disguncția erectilă este timpul îndelungat petrecut la calculator.

Cercetătorii din China au utilizat o metodă cunoscută ca randomizare mendeliană, prin care s-a încercat să se găsească colerații cauzale între activități sedentare (precum condusul de plăcere, statul în fața televizorului, ori a calculatorului) și disfuncția erectilă.

Astfel, în urma studiilor, s-a descoperit faptul că în situațiile în care persoanele au folosit calculatorul mai mult de 72 de minute, pentru activități de relaxare, au avut șanse de trei ori mai mari de a se confrunta cu disfuncție erectilă.

Statul la calculator poate duce la disfuncție erectilă

În cadrul acestui studiu, cercetătorii din China au reușit să descopere faptul că statul pentru o vreme îndelungată în fața calculatorului duce la o scădere a hormonului care este responsabil pentru producția de spermă. Mai mult decât atât, această descoperire a fost coroborată și de alte studii anterioare, însă specialiștii tot nu știu, precis, de ce, mai exact, scăderea acestui hormon are un impact asupra disfuncției erectile.

Cu toate acestea, partea cu adevărat bizară a acestui studiu este faptul că un alt obicei extrem de similar nu produce acest efect! Mai precis, cercetătorii chinezi au aflat că nu există o relație de cauzalitate între privitul la televizor și disfuncția erectilă! De asemenea, nici plimbările regulate nu ne afectează negativ, din acest punct de vedere. Cu toate acestea, statul la calculator pare să afecteze în mod negativ viața sexuală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net