Disfuncție erectilă și halucinații, pe lista simptomelor de long COVID! Ce alte probleme grave poți întâmpina

Un nou studiu efectuat în Marea Britanie arată că pacienții care au fost diagnosticați cu Long Covid (Covid de lungă durată n.r) se confruntă în prezent cu o paletă mult mai largă de simptome decât descoperiseră medicii inițial.

Lista completă a simptomelor de long Covid Foto: Arhivă
Lista completă a simptomelor de long Covid Foto: Arhivă

Printre acestea se numără și căderea părului, disfuncția sexuală și halucinațiile, astfel că au fost adăugate la lista de simptome pe care le pot resimți persoanele cu long Covid, potrivit unui nou studiu.

Cercetarea, bazată pe investigarea dosarelor medicale a 2,4 milioane de oameni din Marea Britanie, a scos la iveală faptul că că pacienții care au fost diagnosticați cu long Covid se confruntă cu o gamă mult mai largă de simptome decât s-a crezut inițial.

Vezi și: Ce este Long Covid sau Covidul de lungă durată. 5 întrebări și răspunsuri

Lista simptomelor de long Covid este mult mai mare!

Se estimează că două milioane de oameni din Marea Britanie suferă de long Covid, a raportat luna trecută Office for National Statistics (ONS). Site-urile oficiale numesc, în prezent, doar 14 simptome care pot apărea în cazul pacienților, printre care și oboseală extremă sau insomnie.

Cu toate acestea, cercetătorii de la Universitatea din Birmingham au sugerat că ar putea exista alte 48 de efecte secundare mai puțin cunoscute, pe care pacienții cu long Covid le pot experimenta la 12 săptămâni de la infectare. 

Nu rata: Trecerea prin COVID, riscantă pentru copii. Mulți dezvoltă diabet

Persoanele cu risc crescut de a face boala pe termen lung

În cadrul studiului publicat recent, specialiștii au identificat, de asemenea, grupurile cheie de persoane dar și „tiparele” care pot prezenta un risc crescut de a dezvolta Covid-ul de lungă durată.

Specialiștii au sugerat că persoanele mai tinere, femeile, persoanele de culoare, mixte sau cele dintr-un grup etnic au fost expuse unui risc mai mare de a avea Covid pentru o perioadă mai îndelungată, după contractarea virusului.

Persoanele din medii mai sărace, fumătorii și persoanele supraponderale sau obeze au fost, de asemenea, corelate cu simptomele persistente ale bolii, informează The Sun.

Pe același subiect: Cel mai ciudat simptom post-COVID: «Totul are gust și miros de gunoi»

Lista completă a simptomelor de long Covid, descoperite în urma studiului:

-dificultăți de respirație, șuierături în timpul respirației, dureri în capul pieptului, durere și palpitații, tahicardie, umflarea membrelor, oboseală, amețeală și confuzie, insomnie, anosmie (lipsa mirosului), strănut, răgușeală, tuse, congestie nazală, durere în ureche, disfagie (dificultatea înghițirii alimentelor), vomă, expectorații, greață, balonare, pierdere în greutate, dureri abdominale, diaree, constipație, gastrită, incontinență intestinală, astenie (stare de oboseală puternică, însoțită de slăbiciune fizică), halucinații, durere de încheieturi, anorexie, anxietate, depresie, pierderea părului, anhedonie (imposibilitatea de a mai simți plăcere), mâncărimi de piele, piele uscată care se cojește, iritații ale pielii, ochi uscați și roșii, dificultate la ejaculare, libido redus, disfuncție erectilă, febră, ulcer bucal, retenție urinară, dureri de corp, dureri de cap, alergii, poliurie (eliminare crescută de urină), vertigo, hemoptizie (tuse cu sânge, hemoragie a căilor respiratorii), gură uscată, schimbări la nivelul unghiilor, parestezie (senzație falsă de furnicătură, amorțeală, înțepătură etc. care apare în unele boli ale sistemului nervos), bufeuri, menoragie (pierderea unei cantități excesive de sânge în timpul menstruației), secreții vaginale.

Între timp, experții au avertizat că unele persoane care au long Covid suferă și de boală pulmonară interstițială (ILD). În forma sa cea mai severă, boala este fatală. Aceasta provoacă inflamație la nivelul plămânilor și nu le permite să primească suficient oxigen.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net