Gustările „interzise” pot fi perfecte pentru dietă. Descoperirea inedită făcută de specialiști
Atunci când încercați să scăpați de kilogramele în plus, primul sfat pe care îl veți primi este să renunțați la alimente nesănătoase precum ciocolata, cipsurile, sau diversele prăjeli. Însă, un studiu recent arată că, în realitate, acest lucru poate avea efectul exact opus! În mod paradoxal, astfel de produse pot fi un aliat de nădejde atunci când vă aflați la dietă.

Indiferent dacă țineți o dietă anume, sau nu, un sfat comun pe care îl veți primi atunci când încercați să slăbiți este să renunțați la anumite alimente destul de comune, dar foarte nesănătoase. Însă, potrivit adevarul.ro, experții de la Universitatea din Illinois, Urbana-Champaign, au descoperit că lucrurile stau cu totul altfel în realitate!
Potrivit specialiștilor, moderația și includerea strategică a gustărilor „vinovate” de acest fel poate fi cheia pentru o dietă echilibrată și eficientă. La baza acestui studiu stă programul EMPOWER, o variantă online a unui plan anterior deja testat fizic. Iar concluzia la care au ajuns experții este că pofta este, de fapt, cel mai mare inamic al persoanelor la dietă.
Descoperirea inedită făcută de experți
Conform studiului, cel mai bine pentru persoanele aflate la dietă este să introducă cu moderație alimente considerate, în mod tradițional, nesănătoase. Cei care încearcă să le elimine în întregime se vor confrunta cu un dezechilibru care le va îngreuna enorm dieta. Iar din 30 de participanți la studiu, 24 au rămas în program și au pierdut 7,9% din greutatea corporală. Dintre aceștia, 20 de persoane au continuat și în etapa următoare, iar pierderea medie de greutate s-a stabilizat la 6,7%.
Iar detaliul cel mai important este faptul că cei care au slăbit cu peste 5% și-au redus semnificativ și poftele alimentare pentru dulciuri, cipsuri sau produse de tip fast-food.
O dietă echilibrată este cheia succesului
Practic, experții au putut confirma faptul că cea mai eficientă metodă de a slăbi nu este neapărat o dietă severă, în care să vă înfometați, ci una echilibrată, care vă permite să mențineți o greutate optimă.
„Descoperirile noastre infirmă ideea că celulele adipoase private de energie ar declanșa pofte intense. De fapt, poftele scad atunci când corpul nostru ajunge într-un echilibru sănătos. Nu este vorba despre înfometare, ci despre stabilitate”, a spus profesorul Manabu T. Nakamura, coordonatorul cercetării, conform sursei citate.