Iarba mâței bună și pentru oameni. Are o grămadă de beneficii la care nici măcar nu te-ai fi gândit

Tu ai auzit vreodată de Iarba-mâței? Este o plantă cu numeroase beneficii pentru organism. Ea provine din zona mediteraneeană și este înrudită cu menta. Crește spontan, dar, datorită însușirilor sale, este cultivată în multe țări din lume. 

Iarba mâței este un excelent detoxifiant. Foto: Click.
Iarba mâței este un excelent detoxifiant. Foto: Click.

Un excelent detoxifiant

În primul rând, este bine de știut că această plantă este un detoxifiant puternic, ce ajută la eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, este unul dintre cele mai bune medicamente naturale pentru durerile de cap și migrene, ajutând la calmarea sistemului nervos, dureri de dinți și echilibrarea sistemului digestiv, stimulând producerea sucului gastric. 

Te scapă de insomnie!

În plus, poți consuma o infuzie din două lingurițe de plantă la o cană cu apă fierbinte cu o oră înainte de culcare, pentru a scăpa de insomnii. 

Este un calmant natural

Compresele cu iarba mâței zdrobită sunt bune împotriva unor dermatite. Totodată, este ideală pentru calmarea pișcăturilor de insecte, a durerilor provocate de arsuri sau a rănilor provocate de tăieturi.

Reglează ciclul menstrual

Este bine de știut că, sucul proaspăt de iarba mâței reglează ciclul menstrual și reduce semnificativ stresul, anxietatea și stările de nervozitate asociate acestei perioade din lună.

Remedii naturale cu ulei de Iarba Mâței

De asemenea, uleiul din această plantă poate fi folosit în numeroase situații: pentru un ten sănătos, dar și pentru relaxare ori pentru afecțiuni respiratorii.

Pentru calmarea tenului. Pui 2-4 picături de ulei esențial la 10 ml de ulei vegeta. Cu acest mixt îți vei putea masa fața. Vei vedea că ajută tenurile mature, ridate, inflamate sau acneice. 

Pentru relaxare. Într-o cadă plină cu apă, pune 5-8 picăturie de ulei de iarba mâței (înainte acestea trebuie amestecate cu o lungă de lapte sau de miere). Apoi, stai în această apă timp de minimum 30 de minute. O să te relaxeze total.

Pentru masaj. În acest caz, pune 8 picături de ulei de iarba mâței la 10 ml de ulei de lavandă. Fă un masaj cu acest mixt. Reduce durerile de spate, dar este ideal și în afecțiunile respiratorii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net