La ce afecțiuni sunt predispuși copiii dignosticați cu miopie?

Potrivit celor mai recente studii, copiii care se confruntă cu miopia se pot confrunta cu o serie de probleme mintale. Cercetătorii au descoperit că modul în care micuții percep lumea înconjurătoare îi poate afecta și pot dezvolta afecțiuni serioase, precum depresia și anxietatea.

copil bolnav jpg

Copiii cu miopie se confruntă cu niveluri semnificativ mai mari de depresie și anxietate decât semenii lor fără tulburări de vedere, potrivit unui studiu recent realizat de Orbis International. Descoperiri suplimentare au concluzionat că intervenția chirurgicală pentru corectarea strabismului a îmbunătățit semnificativ simptomele acestor afecțiuni la pacienții pediatrici.

Vezi și: Cataracta la copii: de ce apare și cum se tratează

Publicat în jurnalul Ophthalmology, studiul aprofundează înțelegerea specialiștilor și nu numai cu privire la legătura dintre miopie, strabism și sănătatea mintală a copiilor. Se estimează că 19 milioane de copii de pe tot globul cu vârsta sub 14 ani au tulburări de vedere sau sunt orbi, potrivit unui comunicat de presă.

Și adulții pot dezvolta depresie și anxietate din cauza problemelor oculare, nu doar copii

În timp ce prevalența tulburărilor oculare, a depresiei și a anxietății este mai mică în rândul copiilor decât în ​​rândul adulților, aceste condiții prezintă un risc mai mare pentru pacienții pediatrici atunci când nu sunt identificate și corectate prompt, se mai arată în comunicat.

Sănătatea mintală este imperios necesară pentru dezvoltarea copiilor, potrivit lui Nathan Congdon, director de cercetare la Orbis International. După cum au relevat aceste noi descoperiri, el a subliniat că sănătatea mintală poate fi afectată negativ dacă un copil are o deficiență de vedere.

Nu rata: Să mănânci sau nu morcovi ca să vezi bine?

„Prin această cercetare, Orbis a reunit pentru prima dată tipul de dovezi convingătoare care pot ajuta guvernele să acționeze asupra vederii copiilor”, a declarat Congdon în comunicat. „Aceste rezultate sunt cu atât mai convingătoare, cu cât cele mai puternice dovezi pe care le-am găsit pentru impactul asupra sănătății mintale au fost în rândul copiilor cu miopie, problemă tratabilă cu o simplă pereche de ochelari”.

Potrivit comunicatului, cercetarea poate avea implicații profunde pentru autoritățile din domeniul sănătății atunci când alocă resurse și proiectează intervenții pentru a reduce deficiențele de vedere. Un exemplu în acest sens include cazul în care, în unele țări, operația de strabism este văzută ca o procedură cosmetică și exclusă din acoperirea asigurării, ceea ce obligă apoi familiile să plătească din buzunar.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
batic dacic pe Columna 640x370 jpg
sat pixabay jpg
nava de croaziera foto pixabay
West Side Flower Fest 2 1 scaled jpg
crima sibiu jpg
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net