Mare atenție! 5 boli mortale pot fi identificate prin mirosul lor

Deși puțini știau, se pare că anumite boli pot fi diagnosticate în funcție de mirosul corpului. Iată cât de simplu poți descifra mesajele pe care organismul tău ți le trimite.

Care sunt cele cinci boli detectate prin intermediul mirosului / foto: Pixabay
Care sunt cele cinci boli detectate prin intermediul mirosului / foto: Pixabay

Specialiștii în sănătate anunță că există un anumit tip de miros care, odată eliberat de corpul nostru, el ne poate ajuta să detectăm dacă suferim o anumită problemă de sănătate subiacentă.

Top 5 boli care pot fi detectate în funcție de miros

Conform Oxford University Press, compușii organici volatili specifici bolii, pot fi utilizați ca biomarkeri de diagnosticare ai bolilor infecțioase, boli metabolice, tulburări genetice și alte tipuri de boli.

1. Preeclampsia sau hipertensiunea arterială 

Preeclampsia sau hipertensiunea arterială din timpul sarcinii este unul dintre primele avertismente ale eclampsiei mortale. Poate provoca anumite convulsii severe cu episoade de tremur, confuzie și dezorientare, care apar în timpul celei de-a 20-a săptămână de sarcină.

Un studiu publicat în Journal of Environmental Research and Public Health ne informează că cercetătorii au reușit să detecteze această boală cu o precizie de 84% doar în funcție de mirosul mamei.

2. Probleme renale 

Afecțiunile rinichilor pot fi detectate prin intermediul mirosului. Prin intermediul unui studiu publicat în National Library of Medicine, cercetătorii de la Universitatea din Illinois au realizat un dispozitiv de unică folosință care reușește să detecteze insuficiența renală, dar și amprenta respirației afecțiunilor renale.

Ce spun specialiștii despre mirosul pielii și legătura cu anumite boli / foto: Pexels
Ce spun specialiștii despre mirosul pielii și legătura cu anumite boli / foto: Pexels

3. Diabet 

Persoanele care suferă de diabet și observă o schimbare a mirosului corporal, poate fi un semn de cetoacidoză. Această afecțiune poate face ca sângele să devină acid și astfel mirosul corpului devine fructat.

Dacă nu este depistată la timp, această afecțiune conduce la apariția cetoadiozei potențiale fatale.

4. Insuficiența hepatică

Respirația cu un miros ciudat puternic, de mucegai, poate indica insuficiența hepatică. Potrivit medicilor, acest semn indică faptul că ficatul tău are probleme în a-și filtra substanțele toxice.

5. Cancer pulmonar

Cancerul pulmonar poate fi detectat cu ajutorul mirosului. Studii recente au demonstrat faptul că el poate fi detectat cu ajutorul ,,NaNose”, un aparat etilotest a cărei precizie este de 90%.

O firmă din Israel a dezvoltat acest dispozitiv care poate adulmeca compuși organici volatili, care se pot evapora cu ușurință în aer și produc un profil de miros perceptibil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
politiajaf rsapolitianeamt jpeg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net