Motivul pentru care nu reușim să slăbim de sărbători

Cum ar trebui să ne bucurăm de preparatele de sărbători, în așa fel încât să nu ne compromitem definitiv silueta, ne spune chiar Ela Crăciun, un fan declarat al sărbătorilor de iarnă, de care anul acesta este mai hotărâtă ca niciodată să se bucure. 

image

O împătimită a dulciurilor care după cele trei sarcini ale sale și-a făcut o misiune din a-și recăpăta silueta de invidiat, cu care și-a cucerit publicul pe sticlă și nu numai, Ela Crăciun a colaborat de-a lungul timpului cu mulți specialiști, inclusiv nutriționiști, alături de care a lansat de curând și o carte de rețete pentru întreaga familie, ,, 365 de mese fără griji”. 

Citește și: Tratament de prințesă pentru fiica Elei Crăciun, la început de an școlar. Relaxare totală la SPA

După nenumărate diete și un efort considerabil investit în lupta împotriva kilogramelor, chiar înainte de sărbători, Ela Crăciun este fericită să fie din nou într-o formă de invidiat. Chiar ea mărturisește că măsura este ingredientul cheie și militează pentru satisfacerea poftelor culinare de sărbători, însă nu fără a ține cont și de un set de reguli.

,,Eu am slăbit în momentul în care am început să mă detașez și să nu îmi mai doresc cu ardoare să slăbesc, pentru că deși ajunsesem într-o fază în care țineam o dietă vreo 2-3 zile, vedeam că nu merge și cu toate că eram conștientă că era prea devreme pentru a trage concluziile, invariabil ajungeam să fiu dezamăgită.

Asta pentru că aveam niște așteptări foarte mari și nerealiste. Mă așteptam ca prin dietă să slăbesc în 3 zile probabil 5 kilograme. În momentul în care mi-am spus ,,Gata cu dietele, m-am săturat de diete!”, am început să slăbesc. Mie îmi plac foarte mult prăjiturile și am continuat să le mănânc, însă cu măsură, nu cum le consumam înainte.”, a declarat Ela Crăciun, pentru Click!.

Ce ar trebui să facem însă pentru a ne bucura de magia sărbătorilor și de timpul petrecut în compania celor dragi, fără a ignora tradiția meselor de Crăciun, află de la celebra mămică pentru care nicio misiune nu este imposibilă.

,, În zilele de Crăciun eu îmi retrăiesc copilăria și atunci de ce să schimbăm o tradiție, când putem să ne bucurăm prin toți porii de ea, de zilele libere, de zilele pe care le petrecem cu familia, de sarmale, cârnați, caltaboș și toate cele?! Evident între a ne bucura de o sărbătoare creștină și a o confunda cu excesele alimentare este o diferență. Sfatul meu însă este să nu încercați să mai slăbiți de sărbători, pentru că nu o sa vă iasă. Ne setăm niște așteptări complet nerealiste. Te duci în vizită, pui masa de Crăciun, nu poți sta să îți numeri caloriile și spune că tu nu mănânci cozonac. Lăsați lucrurile acestea pentru după sărbători.

Mi se pare că este mult mai important să îi dai creierului o satisfacție ca cea a timpului de calitate petrecut în familie, tradiție, sărbătoare și să îți încarci bateriile în felul acesta cu momente frumoase, nu să te stresezi și să te învinovățești din cauza dietei. Am renunțat de mult la a ține diete în preajma sărbătorilor. În același timp sunt și atentă la ce pun în farfurie. Îmi dau voie să mă bucur la o felie de cozonac, însă nu o să mănânc întreg cozonacul.

Mă bucur și de sarmale, însă nu o să mănânc la aceeași masă și sarmale, și salată de boeuf și cozonac și mai toate cele. Eu mai țin cont de încă un lucru, ca într-o farfurie să am proteină, fibre și carbohidrați. Atunci dacă eu vreau să mănânc o felie de cozonac sau o felie de tort, considerăm aceasta ca fiind porția de carbohidrați și nu mai mănânc sarmalele cu pâine sau cu mămăligă. ”, a concluzionat Ela Crăciun.

Ca în fiecare an, sărbătorile de iarnă o vor surprinde pe Ela Crăciun înconjurată de cei dragi, de această dată mult mai încrezătoare în propriile-i forțe și fericită că a descoperit secretul unor ,,Mese fără griji” și al unei siluete pe cinste.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
codul lui hammurabi colaj captura video jpg
viata sanatoasa freepik jpg
aldo moro captura video jpg
Conferința de presă comună a președintelui Parlamentului European și a președintelui României urmată de discursul în cadrul dezbaterii „This is Europe“, în plenul Parlamentului European, în Strasbourg. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gaius appuleius diocles captura video jpg
donald trump printul harry colaj gettyimages jpg
bere istock jpg
teodosie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net