Pericolele ascunse ale cafelei la ibric dezvăluite de un medic celebru

Cafeaua, băutura preferată a multora, este subiectul unei dezbateri continue în ceea ce privește beneficiile și riscurile pentru sănătate. Recent, medicul Marius Sava a oferit explicații importante referitoare la cafeaua la ibric și la cea de la automate, aducând în discuție aspecte pe care mulți le așteptau.

Cafea. Foto: Freepik.
Cafea. Foto: Freepik.

Pericolele ascunse ale cafelei la ibric

Desigur, mulți români își încep ziua cu tradiționala cafea la ibric. Cu toate acestea, medicul Marius Sava a avertizat asupra pericolelor asociate cu această metodă de preparare. Deși cafeaua este recunoscută pentru proprietățile sale antioxidante, specialistul a subliniat că, cafeaua filtrată este cea mai sănătoasă opțiune, în timp ce cafeaua la ibric poate avea efecte negative asupra sănătății.

Potrivit medicului, cafeaua nefiltrată poate să-ți producă diabet, mai ales în cantități mari. El a insistat asupra importanței consumului moderat și a calității cafelei, subliniind că cafeaua filtrată nu prezintă riscuri semnificative pentru sănătate. Așadar, mesajul este clar: evitați cafeaua la ibric pentru a vă menține sănătatea în parametri normali.

Cafeaua de la automat și avertismentele specialistului

În ceea ce privește cafeaua de la automatele de cafea, medicul Marius Sava a emis un alt avertisment. Deși poate fi convenabilă și accesibilă, această variantă poate avea efecte negative asupra organismului pe termen lung. Specialistul a subliniat că cea mai bună opțiune este cafeaua preparată acasă, din boabe proaspăt râșnite.

Automatele de cafea oferă rapiditate și comoditate, dar, conform medicului Sava, cafeaua cumpărată astfel nu este echivalentă din punct de vedere calitativ cu cea făcută în casă. Acest lucru se datorează proceselor de producție și ingredientelor folosite, care pot influența negativ calitatea băuturii.

Deși cafeaua rămâne o băutură iubită de mulți, atenția acordată modului de preparare și cantității consumate este esențială pentru menținerea unei stări bune de sănătate. Avertismentele medicului Marius Sava vin ca un semnal de alarmă, îndemnându-ne să fim conștienți de alegerile noastre legate de această băutură aparent inofensivă. Este clar că, în cazul cafelei, calitatea și cantitatea contează pentru a ne bucura de beneficiile acesteia, fără a ne expune la riscuri semnificative pentru sănătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cladire masonica
image
image
image
image
image
image
3 argumente care te vor convinge că achiziționarea unei mașini nu este necesară dacă locuiești în București jpeg
imperiul roman jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
revolut jpeg
larisa iancu alexandru olaru jpg
Medici doctori coronavirus  coronavirus COVID 19 pandemie spital FOTO Shutterstock
telefon mobil  foto   Shutterstock jpg
Buzau 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net