Sucul din acest fruct îmbunătățește memoria. Consumă-l zi de zi și vei avea o memorie de elefant!

Sucul de afine poate ajuta la prevenirea infecțiilor, poate întârzia sau reduce severitatea bolilor cronice și poate preveni daunele oxidative legate de vârstă. De asemenea, sucul din acest fruct îți îmbunătățește memoria.

Sucul de afine îți îmbunătățește memoria. Foto: Click.
Sucul de afine îți îmbunătățește memoria. Foto: Click.

1. Combaterea daunelor cauzate de vârstă

Substanțele chimice numite radicali liberi se acumulează în organism pe măsură ce oamenii îmbătrânesc. Radicalii liberi provoacă daune oxidative. Există o legătură între deteriorarea oxidativă și problemele de sănătate, inclusiv: cancer, diabet, boala de inimă, sănătatea digestivă, sănătatea tractului urinar.

Unele dintre substanțele chimice din sucul de afine sunt antioxidanți sau compuși care luptă împotriva radicalilor liberi nocivi. Prezența antioxidanților înseamnă că sucul de afine ar putea ajuta la combaterea daunelor cauzate de vârstă asupra țesuturilor organismului.

Sucul din acest fruct îmbunătățește memoria, susțin experții în sănătate, dacă-l consumi regulat. Este recomandat un pahar de 200 de ml în fiecare zi.

2. Îmbunătățirea sănătății inimii

Studiile arată că diverse ingrediente din sucul de afine pot îmbunătăți sănătatea inimii. Afinele sunt bogate în substanțe chimice numite polifenoli care pot susține sănătatea inimii. Un studiu din 2011 asupra femeilor cu sindrom metabolic a constatat că sucul de afine a crescut antioxidanții din plasma sanguină. Persoanele care au băut suc de afine aveau, de asemenea, lipoproteine cu densitate scăzută (LDL). LDL este cunoscut ca tipul „rău” de colesterol.

Un alt studiu din 2011 a descoperit că sucul de afine ar putea îmbunătăți sănătatea persoanelor cu boală coronariană. Viteza medie a pulsului arterei carotide-femurale, care este o modalitate de a măsura rigiditatea arterelor, a fost redusă în rândul persoanelor din studiu care au băut un preparat de laborator din suc de merișor cu dublă concentrație.

3. Tratarea sau prevenirea infecțiilor tractului urinar (ITU)

S-a raportat că efectele antibacteriene ale sucului de afine reduc incidența infecțiilor urinare la șoareci, conform unui studiu din 2017 în Frontiers in MicrobiologyTrusted Source. Se crede că reducerea incidenței ITU se datorează capacității proprietăților antibacteriene de a reduce colonizarea Escherichia coli în vezică. Bacteria, care este cunoscută mai bine ca E. coli, este cauza majorității infecțiilor urinare.

4. Sprijinirea sănătății digestive

Există tot mai multe dovezi că substanțele fitochimice conținute în afine joacă un rol important în sănătatea digestivă.

Dovezi pentru beneficiile pentru sănătatea digestivă ale sucului de afine, pe lângă alte beneficii, au fost raportate într-un studiu din 2018 în Journal of the Science of Food and Agriculture. Lucrarea a menționat că inhibarea producției unei alte bacterii numită H. pylori în stomac este considerată a promova sănătatea digestivă. 

5. Prevenirea infecțiilor

Unele substanțe chimice din afine pot ajuta la lupta împotriva virușilor și bacteriilor. Un studiu din 2011 a constatat că afinele inhibă creșterea a șapte microbi bacterieni. 

În mod similar, un studiu din 2010 a constatat că afinele ar putea lupta împotriva unor viruși, inclusiv norovirusul, care este o cauză comună a bolilor transmise de alimente. Autorii studiului avertizează că sunt necesare mai multe cercetări, dar susțin că afinele ar putea fi o metodă utilă de tratare sau prevenire a bolilor transmise de alimente.

6. Sprijinirea sănătății post-menopauză

Riscul de probleme cardiace crește după menopauză în comparație cu riscul la toate celelalte grupuri de persoane de aceeași vârstă.

Un studiu din 2013 a investigat acest fenomen la șobolani cărora li s-a îndepărtat ovarele. Cercetătorii au descoperit că consumul zilnic de afine a redus colesterolul total, sugerând că produsele cu afine ar putea fi suplimente alimentare utile după menopauză.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net