Superalimentul „Viking”- sursă de proteine și probiotice care ajută la slăbit. Pare iaurt, dar nu e
Cu o consistenta foarte asemanatoare cu cea a iaurtului, în realitate este un superaliment despre care puțini oameni știu. Provenit dintr-o țară nordică, produsul face parte din alimentația obișnuită a oamenilor care trăiesc în această parte a Europei, cunoscuți ca cei mai sănătoși și mai longevivi din lume. Cu toate că la prima vedere pare iaurt, alimentul face parte din altă categorie.
Alimentul minune din Islanda

Preparatul provine din Islanda și are o tradiție de mai bine de o mie de ani. Se poate spune că este micul secret al oamenilor din aceste locuri care se bucură de sănătate și longevitate. Alimentul aparține familiei de produse lactate, dar are propriile sale particularități.
Deși la prima vedere ar putea fi confundat cu iaurtul, este de fapt o variantă de brânză proaspătă cremoasă cu un număr mare de nutrienți care contribuie la sănătatea organismului și cu o aromă delicioasă. Este o gustare populară în rândul copiilor și adulților deopotrivă.
Punctul forte al acestui produs „Viking”, care a intrat și în atenția spaniolilor și italienilor, este fără îndoială, contribuția sa de proteine de calitate, mai mult decât dublu față de iaurtul natural convențional.
Vorbim despre Skyr, un produs la jumătatea distanței dintre brânză și iaurt, a cărui rețetă tradițională ne invită să amestecăm laptele degresat cu o lingură de skyr care oferă culturi de bacterii benefice (probiotice), dupa cum scrie Guide to Iceland.
Ce conține skyr
Foarte important este că în ceea ce privește compoziția acestui produs lactat tradițional islandez doar 4 la sută sunt carbohidrați. Lactoza pe care o conține este cu aproape 40% mai puțină decât într-un iaurt natural degresat.
Pentru un litru de produs sunt necesari mai mult de 3 litri de lapte de vacă sau oaie.
Pentru persoane care au intoleranta la lactoza, exista pe piață variante de Skyr la care s-a adaugat lactaza, pentru a elimina toată lactoza prezentă în compoziție, păstrând restul nutrienților neschimbați.
Proteinele pe care le furnizează sunt numeroase (de două ori mai multe decât ale unui iaurt natural) și de valoare biologică ridicată, deoarece includ toți aminoacizii esențiali.
Un aspect extrem de important de menționat este că grăsimea din această cremă de brânză cu o textură deosebită abia există