Top 7 alimente care conțin mai mult fier decât carnea de vită. Sunt ideale pentru mese gustoase și sățioase
Carnea de vită este o sursă excelentă de fier, iar mulți oameni o preferă pentru gustul său inegalabil. Există însă câteva alimente care conțin o cantitate mult mai mare de fier și care sunt ideale inclusiv pentru persoanele ce nu consumă carne de vită. Iată care sunt acestea:

1. Midiile
Această categorie de fructe de mare reprezintă o alegere excelentă pentru o masă gustoasă, dar și sănătoasă. De exemplu, o porție de 85 de grame conține 5,7 mg de fier, depășind cu mult doza zilnică recomandată.
2. Stridiile
La fel ca midiile, stridiile sunt bogate în fier. O porție formată din doar trei stridii conține 6,9 mg de fier. Acestea reprezintă o sursă excelentă pentru persoanele care doresc să își refacă nivelul de fier din organism.
3. Ouă de curcă sau ouă de rață
Comparativ cu ouăle de găină, cele de curcă și de rață sunt mult mai bogate în fier și pot constitui un mic dejun sănătos și nutritiv. În timp ce ouăle de găină conțin aproximativ 1 mg de fier, cele de curcă conțin 3,2 mg, iar cele de rață au 2,7 mg de fier.
4. Carnea de rață
Considerată o delicatesă în multe preparate, carnea de rață este, de asemenea, bogată în fier. O porție de 85 de grame de piept de rață conține 3,8 mg de fier.
5. Spanacul
Spanacul este prezent în numeroase preparate și este bine cunoscut pentru conținutul său ridicat de fier. O singură ceașcă de spanac fiert conține 6,4 mg de fier. Acesta este un tip de fier non-heme, care se absoarbe mai greu în organism, însă cantitatea ridicată dintr-o porție poate rivaliza cu fierul absorbit dintr-o porție de friptură.
6. Carnea de bizon
Carnea de bizon poate înlocui cu ușurință carnea de vită, deoarece o porție de 85 de grame conține 2,9 mg de fier.
7. Sardinele
O porție de sardine este echivalentă, din punct de vedere al conținutului de fier, cu o porție de friptură. Aceasta conține aproximativ 2,5 mg de fier.
Alte alimente care sunt bogate în fier
Pentru doza zilnică de fier recomandată, puteți opta pentru alimente precum fructe de mare, carne de pasăre și carne. Deși nu conțin atât de mult fier precum friptura de vită, vă oferă aportul zilnic necesar de fier în organism.
- fructe de mare: 2,4 mg per porție (85 g);
- miel: 2 mg per porție (85 g);
- curcan (picior): 2 mg per porție (85 g);
- creveți: 1,8 mg per porție (85 g).
































