Tu știai? Dacă consumi acest tip de brânză înainte de culcare, vei dormi ca un prunc

Știm cu toții cât de important este somnul pentru sănătatea noastră, însă există mulți oameni care pot avea dificultăți în a adormi, indiferet de cât de devreme se culcă. Iar pentru cei care doresc să încerce să regleze problema prin metode naturale, există câteva alimente pe care le pot încerca, pentru a adormi mai ușor. Printre acestea, unul extrem de util este brânza.

Cheddarul ne poate ajuta să adormim mai repede / foto: IStock
Cheddarul ne poate ajuta să adormim mai repede / foto: IStock

Cu toții știm că există nenumărate preparate și băuturi care ne pot ține treji de-a lungul nopții. Din fericire, potrivit informațiilor de la adevarul.ro, există și unele produse care au exact efectul opus. Printre acestea, brânza este varianta perfectă, deoarece nu doar că ne poate ajuta să adormim mai ușor, dar este și o gustare ușoară, potrivit pentru orele mai târzii.â

În principiu, dacă vrem să adormim mai ușor, trebuie să apelăm la produse care conțin triptofan, un aminoacid care ajută corpul să producă serotonină și melatonină, hormoni ce ne vor face să adormim mai ușor. Brânzeturile tari, cum ar fi, de exemplu, brânza cheddar, conțin triptofan. Ba chiar, acest sortiment de brânză are cu 60% mai mult triptofan decât carnea de curcan.

Brânza cheddar poate fi o gustare perfectă înainte de culcare

Experții de la British Cheese Board au efectuat un sondaj în urma căruia au aflat că cei care au mâncat 3 felii de brânză cheddar înainte de culcare au reușit să doarmă mult mai profund. Desigur, acest sortiment de brânză nu este singurul care este de ajutor, atunci când ne dorim să dormim mai bine. Brânza de vaci este, de asemenea, o algere potrivită pentru cei care își doresc un somn mai bun.

Iar triptofanul nu este singurul motiv pentru care brânza este utilă în asemenea situații. Conținutul de calciu, magneziu și potasiu ne poate ajuta să adormim mai ușor, ne spun experții.

”Brânza va furniza calciu, magneziu și potasiu, toate acestea fiind importante pentru reducerea crampelor musculare și menținerea unei presiuni arteriale sănătoase, și vă poate ajuta să adormiți și să rămâneți adormit”, a explicat dieteticianul Karman Meyer, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net