Rușii au găsit înlocuitor pentru Apple și Google Pay. Ce e Gazprom Pay și cum funcționează

Ultima actualizare:

Băncile ruse continuă să mărească gama de servicii pe care le furnizează în încercarea de a furniza serviciile în afara rețelelor bancare globale din care au fost excluse după ce Rusia a invadat Ucraina .

gaze rusia jpg

La începutul sancțiunilor, prezentam povestea unui tânăr din Moscova ce nu mai poate folosi metroul, deoarece nu mai are acces la Apple Pay și Google Play. 

Ce e Gazprom Pay

În urma sancțiunilor, băncile rusești și cardurile lor au fost înghețate din platformele de plată digitale, cum ar fi Apple Pay și Google Pay, în conformitate cu sancțiunile conduse de Occident. Dar băncile răspund cu o serie de soluții, inclusiv un nou serviciu de la Gazprom bank , filiala bancară a gigantului energetic Gazprom, controlat de Kremlin.

Vezi și Cum încearcă Rusia să-și salveze economia. Moscova a blocat toate tranzacțiile

Într-un comunicat de presă, banca a dezvăluit o soluție numită Gazprom Pay , care ar trebui să fie online pe 22 martie. Banca a spus că portofelul digital va permite utilizatorilor să efectueze plăți „rapide, convenabile și sigure” de pe orice card bancar atunci când folosesc magazine online.

Banca a adăugat că portofelul le va permite clienților cu dispozitive inteligente să conecteze cardurile bancare existente, precum și să „elibereze instantaneu” și să utilizeze „carduri virtuale” pentru a face achiziții în magazinele online cu opțiuni de „rambursare profitabilă” care oferă rambursări de până la 5% la cumpărături. Mai pe scurt, un sistem de cashback, disponibil la mulți operatori bancari, chiar și în România.

Soluția va elimina nevoia ca clienții să introducă detaliile cardului de fiecare dată când plătesc online, a spus firma, adăugând că „nevoia de a investi astăzi în dezvoltarea unor astfel de servicii în Rusia a căpătat o relevanță deosebită”.

Citește și Întorsătură neașteptată pentru rubla rusească. Cum plănuiește Putin să-și salveze economia

Utilizarea acestui sistem de plăți se pare că e metoda Rusiei de a mai diminua din problemele pe care sancțiunile impuse de UE și SUA le-au adus în economia rusă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net