Secretul unui blat pufos și delicios. Rețeta specială a lui Sorin Bontea pentru pizza de casă

Probabil că majoritatea dintre noi putem spune că iubim pizza! Iar, având în vedere numărul impresionant de sezoane la care a ajuns „Chefi la cuțite”, nu este o exagerare să spunem că cei mai mulți români îi iubesc și pe cei trei jurați, printre care se numără și Sorin Bontea. Ei bine, faimosul chef ne-a oferit câteva sfaturi pentru a face o pizza delicioasă, cu blat pufos!

Sorin Bontea ne-a dezvăluit rețeta sa de pizza / foto: Instagram
Sorin Bontea ne-a dezvăluit rețeta sa de pizza / foto: Instagram

Este greu de crezut că vom găsi un număr prea mare de români care să spună că nu le place pizza. Iar atunci când ne uităm la numărul impresionant de sezoane la care a ajuns emisiunea „Master Chef”, probabil că nu exagerăm deloc dacă spunem că cei mai mulți români îi plac și pe cei trei jurați de la show-ul culinar! Ei bine, unul dintre aceștia, Sorin Bontea, a decis să combine plăcerile românilor, așa că ne-a oferit câteva sfaturi pentru un blat de pizza pufos!

Rețeta personală a maestrului bucătar ne promite un blat delicios, iar întreg secretul constă în ingredientele folosite! Potrivit acestuia, ne vor trebui, pentru blat: 1 kg de făină, 800 ml de apă caldă, 14 g de drojdie uscată, 50 ml de ulei de măsline, 30 g de sare, cât și, în final, 20 g de zahăr.

Rețeta lui Sorin Bontea pentru pizza perfectă

Acesta ne-a spus cum putem face ca blatul să fie pufos / foto: Instagram
Acesta ne-a spus cum putem face ca blatul să fie pufos / foto: Instagram

Apoi, pentru sosul de roșii, este necesară să avem la îndemână 1 kg de pastă de roșii, 100 ml de ulei de măsline, maxim 50 g de zahăr, cât și 30 g de sare, 4 grame de piper, cât și 3 g de busuioc proaspăt.

Iar vestea cea mai bună este că modul de preparare nu este deloc unul dificil! Întâi de toate, cel mai important este ca blatul să fie lăsat să crească vreme de 3 ore, iar la fiecare 40 de minute trebuie împăturit puțin, pentru a ieși pufos!

„În tavă pun un pic mai mult ulei de măsline, pentru că îmi place să fie un pic mai crocant. Aluatul va fi destul de moale, vă trebuie un pic de răbdare să îl întindeți, dar iese ceva bun de tot”, a mai scris Sorin Bontea, pe rețelele de socializare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
Ghidul esential pentru administrarea insulinei   Alegerea instrumentelor potrivite jpg
Puteri paranormale, zodii jpg
Burețel pentru fond de ten, beauty blender, valabilitate jpg
fizioterapie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net