Actrița din Omul-păianjen de care nu știai că are origini românești! În tinerețe a fost de-a dreptul superbă

Ultima actualizare:

Un lucru care ne poate surprinde întotdeauna este numărul mare de actori faimoși care au legături cu țara noastră. Fie că adoră să viziteze România, sau chiar au rude la noi în țară, putem vorbi despre nume destul de sonore de la Hollywood, care au o conexiune cu țara noastră. Iar printre aceste nume se numără și una dintre cele mai îndrăgite actrițe din filmele „Omul-păianjen”!

Rosemary Harris are origini românești
Rosemary Harris are origini românești

Probabil că mulți dintre noi rămânem surprinși destul de des, atunci când auzim cât de multe nume sonore de la Hollywood au legături cu țara noastră. Fie că vorbim despre destinații de vacanță preferate de mari actori străini, sau, în multe cazuri, rude îndepărtate din țara noastră, cu siguranță nu ne gândeam cât de multe conexiune există între România și multe nume sonore de la Hollywood. Iar printre aceste nume se numără și cel al uneia dintre cele mai îndrăgite actrițe din filmele „Omul-păianjen”!

Mai exact, este vorba despre Rosemary Harris, care a ajuns deja la venerabila vârstă de 96 de ani! Pentru a vă reîmprospăta puțin memoria, actrița din Marea Britanie a jucat rolul mătușii May, Parker, în trilogia originală „Omul-păianjen”, regizată de către Sam Raimi. Cu mult înainte de sosirea pe marea scenă a filmelor din universul cinematic Disney, această trilogie era considerată una dintre cele mai bune din toate timpurile, atunci când vine vorba despre filme cu super-eroi.

Rosemary Harris are origini românești

Născută în Leicestershire, Anglia, Rosemary Harris este legată de țara noastră prin una dintre bunicile ei. Se pare că aceasta provenea dintr-o familie de boieri din Muntenia, iar Rosemary a avut parte de o educație aleasă, de la o vârstă fragedă. Tatăl ei, Stafford Berkeley Harris, lucra în Aviația Regală, așa că tânăra Rosemary și-a petrecut o bună parte din copilărie în India. Apoi, între 1951 și 1952, ea a mers la Academia Regală de Artă Dramatică.

Rosemary Harris are o carieră ce se întinde pe decenii întregi, iar pe lângă rolul din „Omul-păianjen”, ea jucat în zeci de filme și piese de teatru, iar în anul 1998, vocea ei a apărut chiar și într-un joc video!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
claudia ghitulescu jpeg
delia 2  crop 1665421206 jpg
netflix pixabay jpg
artista care a trait cu amanta sotului png
image
actualitate.net
image
actualitate.net