Carmen Barcan oferă meniul de vacanță care nu îngrașă. Trucurile nutriționistei pentru menținerea siluetei în concediu
În vacanță, oamenii uită adesea de restricții și se lasă pradă tentațiilor culinare, care se reflectă imediat pe cântar. De aceea, Carmen Barcan, nutriționista vedetelor, dezvăluie metodele care ajută la menținerea siluetei în concediu.

„Putem veni chiar și cu opt kilograme în plus. După opt zile, opt kilograme”, a atras atenția Carmen Barcan în emisiunea „Vorbește Lumea”, de pe PRO TV.
Potrivit specialistei, principalele cauze ale creșterii în greutate sunt asocierile nepotrivite între alimente, consumul excesiv și lipsa pauzelor regulate între mese.
Pentru evitarea acestor probleme, Carmen recomandă respectarea principiului celor trei mese principale pe zi, cu accent pe proteinele animale și vegetale, fructe, legume și brânză. Specialista sugerează excluderea preparatelor care conțin făină albă, cu excepția celei integrale, care poate fi consumată dimineața, la micul-dejun, precum și evitarea zahărului: „Dacă evităm zahărul și făina, putem să ne menținem silueta”, a precizat Carmen.
Nutriționista recomandă, de asemenea, consumul unor cantități mici, indiferent de ce alegem să mâncăm: „Putem chiar să ne permitem un aliment interzis pe care nu îl consumăm în timpul anului, dar în cantități reduse”, a spus ea
Un alt sfat important este legat de ora la care se ia masa: „Nu depășim o oră, sunt mulți care mănâncă la ora 23:00 sau 24:00, și nu este corect. Să nu facem excese pentru că tot ce e dus la extrem strică total.
Ora 21:00 poate fi ultima masă în vacanță, dar nu trebuie să devină o obișnuință. Dacă stăm opt zile în vacanță, nu trebuie să mâncăm seară de seară la ora 21:00. Acest lucru îl putem face doar dacă reducem mesele la două pe zi, iar cantitățile sunt mici, renunțând la micul dejun”, mai sfătuiește nutriționista.
Meniul de vacanță care nu îngrașă
Carmen Barcan a oferit și un exemplu concret de meniu echilibrat pentru vacanță, cu variante sănătoase care ajută la menținerea siluetei:
Micul-dejun
- Ouă, broccoli, avocado, iaurturi cu fructe și semințe;
- Brânză cu broccoli, nuci și semințe;
- Fructe de pădure cu iaurt și semințe;
- Brânză, curmale și prune deshidratate .
Gustare
- Limonadă naturală sau un mix de fructe cu semințe.
Prânz
- Sparanghel, broccoli, ardei copți și pește ;
- Vită cu fasole verde și paste din cartofi ;
- Salată cu legume, cartofi dulci, conopidă și pui;
- Risotto cu legume.
Cină
- Vinete cu parmezan, roșii și fructe de mare .


































