De ce a vrut Narcisa Suciu să se retragă la mănăstire? „Nu se poate călugări oricine”

Narcisa Suciu este una dintre cele mai apreciate voci din România. În vârstă de 48 de ani, îndrăgita artistă a avut o viață plină de tragedii. Și-a pierdut părinții când era foarte tânără. După moartea mamei, a vrut să se ălugărească.

Narcisa Suciu (48 de ani) și-a pierdut ambii părinți foarte devreme. Mama ei s-a stins din viață atunci când artista avea doar 17 ani, pierzând lupta cu o boală nemiloasă, cancerul. Șapte ani mai târziu și tatăl ei a părăsit această lume.

După moartea mamei, la doar 17 ani, Narcisa Suciu a vrut să se retragă la mănăstrire și să se călugărească. A mers în audiență chiar și la episcopul de Baia Mare, pentru că avea nevoie de acordul unui adult, căci tatăl său nu i l-a dat.

Recent, solista s-a și retras o săptămână la Mănăstirea Bârsana, pentru a se regăsi pe sine.

Narcisa Suciu: „Am fost la Mănăstirea Bârsana și am stat o vreme cu maicile de acolo”

Eu nu văd mănăstirea ca pe un loc în care te ascunzi. Rămâne în calculul meu pentru la un moment dat. Poate nu săptămâna asta sau anul ăsta. Am și fost la Mănăstirea Bârsana și am stat o vreme cu maicile de acolo. M-a invitat maica stareță.

Eu văd mănăstirea ca pe un loc în care îți permiți să te uiți un pic în tine, să înțelegi mai bine lumea în care trăiești, să te apropii mai mult de Dumnezeu. Nu se poate călugări oricine, dar dacă te duci la poarta mănăstirii și mărturisești că vrei să rămâi acolo, te primesc.

Trebuie să te primească. E casa lui Dumnezeu și toată lumea trebuie să aibă acces acolo”, a dezvăluit Narcisa Suciu, la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D.

„Bunicul meu făcea exorcizări!”

Bunicul matern al Narcisei Suciu a fost un preot greco-catolic, acesta primind dezlegare de la arhiepiscop să facă chiar exorcizări.

Bunicul meu era un preot la care era foarte multă lume. De la oameni foarte tineri, la cei mai în vârstă. A fost un om de care mi-a fost frică în momentul în care am făcut un copil fără să fiu căsătorită legal. Dar el mi-a spus: «Ai făcut cel mai bun lucru pe care puteai să-l faci!».

Am zis că, deși sunt așa cum sunt și am o problemă cu supunerea și cu ascultarea, poate că aș putea să-mi găsesc loc acolo. Mi s-a părut că e pentru mine (n.r. – când s-a dus, în tinerețe). Dar răspunsul episcopului a fost: «Nu știu dacă tu ești una dintre ele!»

Exorcizarea pe care o făcea bunicul nu e ca aceea pe care o vedem în filmele de la Hollywood. Sau la televizor. Exorcizarea reprezenta exact momentul acela în care un om ajungea la bunicul meu, îi spunea ce probleme are, iar el îi spunea ce are de făcut – mătănii, rugăciuni. Iar, apoi îi pregătea o amuletă. Nu era musai o cruciuliță, putea fi un medalion. Le făcea cu mâna și în lucrul manual punea toată energia lui pozitivă și se ruga în timpul acesta.

Când i-l dădea bolnavului, avea impresia că a pus în bucățica respectivă de lemn sau lut tot ce avea el mai bun. El întotdeauna m-a văzut așa cum eram. Întotdeauna mi-a zis că am un dar pe care puțini oameni din lume îl au. Și că dacă nu îl voi folosi ca să îi ajut pe cei din jur, o să mi se ia, a mai spus Narcisa Suciu, la Kanal D.

Ce zice despre căsnicia cu soțul finlandez? „Nu e totul lapte și miere”

Narcisa Suciu are o căsnicie de 13 ani, cu un finlandez pe nume Veikko Miettinen. Recunoaște, însă, că nu mereu a curs lapte și miere în mariajul ei. Cântăreața are și o fiică, Daria, în vârstă de 23 de ani, provenită dintr-o relație anterioară însă.

Soțul meu s-a ținut de cuvânt, mi-a oferit liniște aproape în fiecare zi. Firește, nu e totul lapte și miere, că nu există așa ceva. Este în continuare cred că cel mai deștept om pe care l-am întâlnit vreodată și asta e important pentru mine. Este un om pentru care onoarea e cea mai importantă valoare, mă cunoaște și mă acceptă așa cum sunt.

Mă încurajează să fac ce știu, ce îmi place și ce îmi aduce bucurie. Mă lasă să colecționez parfumuri, am peste 400 de sticle de parfumuri, nu știu care alt bărbat ar fi acceptat. E un bărbat care a știut să fie tată pentru Daria, într-o perioadă delicată, a învățat-o multe și a fost lângă ea cât eu am fost plecată. E un om care a făcut lucruri pe care eu nu o să le uit niciodată”, a mai spus solista.

Click! Spune

Narcisa Suciu s-a născut la 27 ianuarie 1975, în Baia Mare, și cântă de la o vârstă fragedă. S-a lansat oficial în 1996, atunci când a semnat şi primul ei contract muzical important, cu Fundația Culturală „Phoenix”. Tot atunci a început să colaboreze cu artistul Mircea Rusu, alături de care a susţinut numeroase spectacole și a înregistrat și mai multe materiale discografice, printre care: „Omu’ bun și pomu copt” și „Chef în Grozăvești”.

În același an, a urcat pentru prima dată și pe scena Festivalului „Cerbul de Aur” de la Brașov (unde a obținut Premiul III), și pe scena Festivalului Mamaia (unde a susținut un minirecital). În 1997 a început să cânte cu Daniel Crăciun (voce, chitară, compoziţie) şi cu Petre Cotarcea (claviaturi, aranjament orchestral).

În 22 iunie 1997, artista se bucură de un nou succes important: cântă în deschiderea concertului extraordinar susținut în Romania de Joan Baez, alături de care a mai urcat pe scenă şi în 2004, atunci când a cântat cu aceasta în duet, „Rău mă dor, ochii, mă dor” .

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
9 macaulay culkin singur acasa 5 jpg jpeg
banner Cristina Ciobănașu Vlad Gherman png
banner dorel vișan png
netflix 4011345 1280 jpg
Chefi la cutite sezonul 12  Foto Antena 1 jpg
Aris si Alexia Eram jpg
banner Beinur Nuredin jpg
cub alexia eram png