Mădălina, soția regretatului NOSFE, a dezvăluit un secret pe care mulți doreau să îl afle

Ultima actualizare:

Mădălina Crețan, soția regretatului NOSFE a atras atenția multor persoane, în perioada în care a participat la emisiunea de divertisment culinar, Chefi la cuțite, de la Antena 1.

Mădălina Crețan i-a cucerit pe cei trei jurați cu desertul ei făcut la Chefi la Cuțite. Soția lui NOSFE s-a salvat, obținând un punctaj foarte mare cu prăjitura cu mac pe care a gătit-o la duelul cu tema ciocolată, în ediția difuzată pe 22 noiembrie 2022.

După ce echipa „de aur”, condusă de Chef Cătălin Scărlătescu a intrat la duel, concurenții au fost nevoiți să gătească cu ciocolată. Mădălin Crețan a mărturisit că nu știe prea multe rețete de dulciuri, însă a mizat pe o prăjituă pe care a învățat să o facă de la mama sa, încă din adolescență.

Acesta a reușit să îi cucerească pe jurați, iar internauții au fost asaltat-o cu întrebări despre rețeta pentru celebra prăjitură cu mac. Astfel, după ce și-a recuperat contul de Instagram, soția regretatului NOSFE le-a făcut o surpriză prietenilor ei virutali și a dezvăluit rețeta pas cu pas, pe blogul ei.

De asemenea, ea a dezvăluit și câteva dintre secretele pe care le-a învățat de-a lungul timpului pregătind prăjitura cu mac, de la Chefi la cuțite și a mărturitsit că acesta era unul dintre deserturile preferate ale soțului său.

Pentru prima etapă aveți nevoie de:

o cană cu lapte (cca 300 ml)

2 căni de zahăr (cca 300 gr)

1 pachet de margarină/unt (200 gr)

100 gr mac

Secretul Mădălinei: „eu folosesc mereu ca și unitate de măsură cana, nu cântăresc. Rețeta originală este cu margarină și sunt cofetari care spun că sigur margarina aia are un scop precis, dar eu de ani de zile o fac cu unt și gustul este același”.

Într-o crăticioară puneți la fiert cele 4 ingrediente de mai sus și lăsați-le să dea în 3-4 clocote (adică lăsați pe foc până se formează o spumă deasupra). Amestecați constant. După ce se răcește compoziția adăugați:

  • 4 gălbenușuri
  • 2 căni de făină (300 gr sau aceeași cană de la început)
  • 1 praf de copt (10 gr)

Esența de migdale (nu foarte multă pentru că veți transforma aroma în parfum și poate deveni deranjant)

Amestecați bine și apoi adăugați cele 4 albușuri bătute spumă. (P.S. Eu am uitat de albușuri la Chefi la Cuțite în marea aia de emoții și tot am obținut 11 puncte, dar vă promit că această prăjitură completă este un desert de 15 puncte).

Turnați compoziția într-o tavă de 30/20 cm tapetată în prealabil cu unt/ulei și făină și dați la cuptor pentru aproximativ 30 min, la 180 grade (verificați din când în când interiorul cu un bețișor de lemn, de frigăruie, iar în momentul în care scoateți bețișorul curat, fără aluat, prăjitura este coaptă).

Cât prăjitura stă la cuptor vă puteți ocupa de glazură pentru care aveți nevoie de:

  • 10 linguri de lapte
  • 1 cană de zahăr (150 gr)
  • 5 linguri de cacao

Puneți aceste ingrediente la fiert si la primul clocot luați de pe foc și turnați peste prăjitură.

Secretul Mădălinei: „prăjitura se taie caldă și apoi se glazurează. O puteți orna cu fulgi de migdale, dar o puteți savura la fel de bine și fără”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
restivan bahmu prigoana jpg
netflix pixabay jpg
image png
image png
image png
Silviu Prigoana Foto Adevarul (3) JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net