Țăndărică filmează la Washington! Ce milionar român îi produce filmul: „Este povestea unui copil cu vise"

Pe 18 octombrie, în Washington D.C., încep filmările la pelicula de lung metraj „Tzăndărică”. Anunțul a fost făcut de milionarul Bobby Păunescu, care este producătorul filmului, ce-l are în prim plan pe carismaticul artist Ovidiu Lipan Țăndărică, toboșarul legendarei trupe Phoenix.

La 70 de ani, celebrul Țandărică e neobosit! Maestrul demarează, pe 18 octombrie un nou proiect îndrăzneț: începe filmările la producția „Tzăndărică”, ce se vor avea loc la Washigton DC. Maestrul a deschis o casă de producție împreună cu milionarul Bobby Păunescu, care este producătorul filmului.

18.10 în Washington DC încep filmarile! “TZĂNDĂRICĂ” - filmul”, a anunțat Bobby Păunescu, pe pagina lui de socializare.

Proiectul este unul de anvergură și se bucură de cooptarea în echipa de producție a celebrului director de imagine Viorel Sergovici, o prezență obișnuită la Cannes.

Sunt extrem de bucuros de faptul că filmul de lung metraj «Tzăndărică», unul dintre proiectele mele de suflet, a intrat în linie dreaptă. Nume cu greutate în industria cinematografică și artiști excepționali vor pune suflet în acest proiect colosal, gândit în cele mai fine detalii, un proiect ambițios, care va arăta adevărata față a culturii românești.

Vom face cunoscute din nou, la nivel mondial, forța cinematografiei și a muzicii din România. Prezența maestrului Ovidiu Lipan Țăndărică mă onorează”, a declarat, regizorul Bobby Păunescu, pentru realitatea.net.

Ovidiu Lipan Țăndărică: „Născut într-o casă cu tobe, am simțit că acesta e drumul meu”

„Tzăndărică” este un film ce-și dorește să prezinte atât publicului din România, cât și publicului din întreaga lume, destinul formațiilor Phoenix, Roșu și Negru, dar și felul în care curentul reprezentativ al anilor 60-70, Flower Power, a reușit să creeze în spațiul ex-comunist ceea ce formații ca The Beatles și The Rolling Stones au creat în lumea întreagă.

Filmul arată cum s-a manifestat curentul Flower Power în „lagărul ex-comunist”, prin ochii copilului Ovidiu Lipan, care învață să realizeze instrumente muzicale. Mai apoi, starul Ovidiu Lipan Țăndărică fuge din „lagărul ex-comunist”, ascuns în instrumentele pe care învață să le construiască în copilărie. Timp de 6 zile, acesta a stat ascuns în boxele de concert, ca să treacă prin fiecare graniță până la destinația finală, Germania.

„Fuga” din țară în 1977, în care a fost ajutat de bunul său prieten și liderul formației Phoenix, Nicu Covaci, a bulversat întreaga societate de atunci, dar a fost considerată și printre primele semnale care au dus la schimbarea sistemului politic, 10 ani mai târziu.

Maestrul Ovidiu Lipan Țăndărică va avea rolul de povestitor, dar și o apariție la finalul filmului.

Filmul este povestea unui copil cu vise, un copil care a vrut să-și transpună muzica. Pentru noua generație, care nu a înțeles vremurile din anii 60-70, perioada Flower Power, va fi un film cu un copil care începe să-și tragă pieile pe tobă. Obsesia vieții copilului a fost să fie cel mai mare baterist. Născut într-o casă cu tobe, am simțit că acesta e drumul meu.

Filmul va fi construit într-o notă de suspans și va împleti umorul cu realitatea lucrurilor care s-au întâmplat. Va surprinde în detaliu atmosfera anilor 60-70, viața unui artist care a început de mic.

Va fi un film plin de umor, dar și de suspans, cu dialoguri scrise de Bobby Păunescu”, a declarat Ovidiu Lipan Țăndărică.

S-a retras din Phoenix şi a înfiinţat Pasărea Rock

În anul 1975, Ovidiu Lipan „Ţăndărică” a intrat în trupa Phoenix. Doi ani mai târziu, a plecat cu formaţia în Germania şi a rămas acolo o vreme, ca mai apoi să revină acasă

La aniversarea de 50 de ani nu m-am mai dus la Phoenix. Nicu invitase diferiţi artişti care să facă spectacolul, iar mie nu mi-a mai plăcut, pentru că nu-l aveam pe Josef Kappl, nu-l aveam pe Baniciu. Nu mai era formaţia cu care cântasem.

Nicu o fi înţeles greşit lucrul ăsta şi cred că s-a supărat pe mine, dar i-am spus: «Mă retrag ca orice alt artist, din orice altă formaţie». Eu am acum proiectele mele, am realizat şi unul nou, «Pasărea Rock», cu Josef Kappl, Mircea Baniciu, Sorin Voinea şi Nicu Patoi, cu care cânt prin ţară.”, a declarat Ovidiu Lipan, pentru adevarul.ro.

Născut pe 31 ianuarie 1953 în Iași, Ovidiu Lipan Țăndărică este unul dintre cei mai îndrăgiți și virtuozi bateriști din istoria rock-ului românesc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
image
actualitate.net
image
actualitate.net