Ce au vrut să-i facă, de fapt, australienii lui Djokovic? Declarație tulburătoare a tatălui sportivului

Ultima actualizare:

Tatăl lui Novak Djokovic nu uită ce a pățit fiul său în Australia. Chiar dacă între timp au renunțat și „cangurii”  la certificatul de vaccinare pentru cei care vor să intre în țara lor, sârbul nu-i iartă pentru umilința nejustificată prin care a trecut fiul său.

Novak Djokovic a fost expluzat din Australia, în 2022
Novak Djokovic a fost expluzat din Australia, în 2022

Chiar dacă, astăzi, excluzând China, viața a revenit la o oarecare normalitate, multe dintre întâmplările din ultimii 2 ani vor rămâne greu de explicat. Unul dintre cele mai controversate episoade s-a petrecut în sportul-alb, când Nole și-a apărat libertățile în Australia, la turneul pe care-l câștigase de 9 ori (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020 și 2021).

Liderul mondial de la acea vreme a fost expluzat de la Antipozi, după ce, într-o primă fază, organizatorii Australian Open, dar și autoritățile locale își dăduseră acordul pentru ca sârbul să joace în primul Grand Slam al anului, primind o scutire de la vaccinare anti-COVID pe baza unui dosar anonimizat în momentul analizării sale, conform Adevărul.ro.

Chiar dacă Novak are perspective bune pentru 2023, tatăl său nu uită și nici nu iartă ce a pățit Djokovic, în ianuarie 2022, la Melbourne. Acesta susține că „voiau să-l distrugă” pe fiul său.

Tatăl lui Djokovic: „Au vrut să arate prin el, care era cel mai bun din lume, că pot face ce vor”

Djokovic a câștigat de 9 ori turneul din Australia. Foto: Getty Images
Djokovic a câștigat de 9 ori turneul din Australia. Foto: Getty Images

A fost o rușine absolută! În Australia, l-au ținut într-o închisoare. Ei voiau, pur și simplu, să-l distrugă și să arate prin el, care era cel mai bun din lume, că pot face ce vor.

Novak nu s-a dus acolo de capul lui, totul a fost cu acordul australienilor. A obținut o victorie mare prin faptul că a luptat pentru convingerile sale. Asta face mai mult decât zece trofee la Australian Open!

Oricum, când se va trage linie, el va fi considerat cel mai bun jucător de tenis al tuturor timpurilor“, a declarat Srdjan Djokovic în presa din Serbia.

Djokovic, liderul mondial de la acea vreme, a fost umilit în Australia

Episodul din Australia a expus o realitate bizară. Întrebarea fundamentală era de ce un sportiv  aflat într-o formă fizică impecabilă, testat împotriva virusului, nu avea voie să intre într-o țară și să joace la turneu? 

Deși organizatorii de la Australian Open acceptaseră ca Djokovic să poată juca la Melbourne fără vaccin, situația s-a schimbat cu 180 de grade în momentul în care liderul din ATP a ajuns la Antipozi. 

Autoritățile australiene nu i-au permis lui Nole să intre pe teritoriul țării. Ulterior, sârbul a fost interogat de polițiștii de frontieră timp de aproape 9 ore.

Sportivul a fost sfătuit să părăsească țara, dar avocații lui au decis să conteste decizia prin care guvernul australian hotărâse fără vreo justificare clară să-i anuleze visa. Până la soluționarea crizei, Djokovic a fost trimis într-un centru de detenţie în oraşul Melbourne, de unde nu avea voie să plece.

„A luptat pentru convingerile sale. Asta face mai mult decât zece trofee la Australian Open”

Djokovic n-a putut juca la Australian Open și US Open, în 2022, pentru că nu s-a vaccinat
Djokovic n-a putut juca la Australian Open și US Open, în 2022, pentru că nu s-a vaccinat

Sârbul avea să câștige procesul, dar povestea nu s-a încheiat nici aici. Djokovic s-a apucat de antrenamente, dar ministrul pentru Imigrări, Alex Hawke, a decis să anuleze din nou viza sportivului, motivul invocat fiind acela că liderul modial ar putea provoca tensiuni în rândul oamenilor pentru că este nevaccinat.

Decizia a fost contestată de avocații lui Djokovic, dar, de această dată, liderul mondial a pierdut apelul.

Nole a fost nevoit să părăsească Australia cu doar câteva ore înainte de startul turneului. Ulterior, într-un interviu pentru BBC, Djokovic a explicat clar că nu a fost niciodată împotriva vaccinării, dar susține libertatea de alegere. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net