Novak Djokovic nu poate juca la US Open, nefiind vaccinat împotriva Covid

Epopeea „Covid-19” este departe de a se terminat pentru Novak Djokovic. Organizatorii turneului US Open au transmis faptul că superstarul tenisului mondial nu va fi acceptat în turneu până nu se vaccinează împotriva Sars CoV 2.

Novak Djokovic, 35 de ani, a declarat că preferă să piardă titluri decât să se vaccineze, în urmă cu ceva timp.

Întors din Australia, în ianuarie 2022

Sârbul a trecut printr-un scandal similar, la începutul anului, când australienii l-au deportat din același motiv, când campionul cu 21 de titluri de Grand Slam dorea să participe la turneul din Melbourne.

De fapt, Novak Djokovic nu poate să intre în Statele Unite ale Americii, refuzul organizatorilor US Open fiind impus de legislația americană.

Practic, accesul în SUA este permis exclusiv persoanelor care au schema completă de vaccinare, demonstrată prin documentele specifice, necesare încă de la îmbarcarea în avion.

Citește și: Dieta unică a lui Novak Djokovic! Ce mânâncă în fiecare dimineață campionul de la Wimbledon

Novak Djokovic ar fi optimist în legătură cu participarea la US Open, acesta declarând că speră că legislația americană se va îmblânzi. Lucrurile, însă, nu par să se îndrepte în direcția dorită de el.

Fanii jucătorului de tenis nu au rămas indiferenți, fiind reaprinsă scânteia de la începutul anului. Aceștia s-au mobilizat și speră să îl sprijine în așa fel încât Djokovic să ajungă, până la urmă, în SUA.

Petiție cu peste 10.000 de semnături

Astfel, a fost inițiată o petiție, cu aproximativ 12.000 de semnături ale fanilor. Documentul online solicită Federației Americane de Tenis - USTA să insiste pe lângă guvernul federal în așa fel încât să îi ofere lui Djokovic o scutire, încât sârbul să poată participa la turneu.

O veritabilă polemică a apărut între Jelena, soția lui „Nole”, cum este poreclit Djokovic, și jurnalistul Ben Rothenberg, transmite Digisport.

Citește și: Ce trăgea Novak Djokovic la Wimbledon? Răspunsul este complet surprinzător

Cei doi s-au contrat în replici ironice, după ce jurnalistul l-a etichetat pe tenismen drept „anti-vax poster boy”, adică „băiețaș antivaccinist”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

FotoJet jpg
FotoJet (4) jpg
David Popovici, EPA jpg
FotoJet (1) jpg
Dorian Popa
sotie cumpanasu jpg
cristina rus accident 2 JPG
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Nicolae Dica, Sportpictures jpg
David Popovici, EPA jpg
Simona Halep, Getty jpg
David Popovici, EPA jpg
Alessia Raiciu 3 webp
Emil Sandoi si Daniel Pancu, selectionerii Romaniei de tineret jpg