David Popovici, campion european la 100 de metri liber! A obținut al doilea timp al anului și al treilea din istorie, 46,88 s

Ultima actualizare:

David Popovici, în vârstă de doar 19 ani, a obținut o nouă performanță remarcabilă, câștigând medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de Natație de la Belgrad. Cu această victorie, înotătorul român și-a păstrat titlul obținut acum doi ani la Roma, demonstrând din nou că este unul dintre cei mai buni înotători din lume.

David Popovici. Foto: arhiva.
David Popovici. Foto: arhiva.

O cursă spectaculoasă

Într-o finală plină de adrenalină, Popovici a întors al doilea la capătul primilor 50 de metri, dar a reușit să recupereze spectaculos pe ultima lungime de bazin. A încheiat cursa cu un timp impresionant de 46.88 (este doilea timp al anului și al treilea din istorie), urcând pe prima treaptă a podiumului și confirmându-și statutul de campion european. 

Podiumul finalei de la Belgrad

Locul al doilea a fost ocupat de maghiarul Nandor Nemeth, care a condus la jumătatea cursei, dar a încheiat cu timpul de 47.49. Podiumul a fost completat de favoritul publicului local, sârbul Andrej Barna, care a terminat cu un timp de 47.66.

David Popovici a impresionat încă din seriile preliminare, unde a parcurs cele două lungimi de bazin în 47.90. În semifinală, a obținut cel mai bun timp, calificându-se în finală cu 47.82. Performanța sa din finală, 46.88, a fost cea mai rapidă înregistrată la Belgrad, confirmându-i supremația în această probă.

Cursa de 100 metri liber a fost programată 19:52 (ora României), iar David, pentru că a stabilit cel mai bun timp, a pornit de pe culoarul al patrulea.

Ce urmează pentru David Popovici

După acest succes în proba de 100 de metri liber, Popovici va avea ocazia să-și apere titlul european și în proba de 200 de metri liber. De asemenea, el va participa și la proba de ștafetă 4x100 de metri liber, tot la Belgrad.

Obiectivul major pentru David Popovici este participarea la Jocurile Olimpice, unde va concura începând cu 28 iulie. 

Popovici continuă să scrie istorie în natația mondială, fiind un exemplu de excelență sportivă pentru tinerii din România și din întreaga lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro