Simona Halep a aflat cu cine va juca în primul tur de la Dubai

Ultima actualizare:

Aflată pe locul 22 WTA, Simona Halep (30 de ani) şi-a aflat adversara din primul tur de la Dubai, turneu de categoria WTA 500, dotat cu premii în valoare totală de 768.680 de dolari. Fostul lider mondial o va întâlni pe americanca Alison Riske, locul 55 mondial. Adversara româncei participă la acest turneu ca beneficiară a unui wild card.

Simona Halep a luat o pauză după Australian Open
Simona Halep a luat o pauză după Australian Open

Până acum, Halep şi Riske s-au mai întâlnit de trei ori în circuitul WTA, de fiecare dată impunându-se sportiva din Constanţa. Prima confruntare datează din 2015, de la Roma, când românca s-a impus cu 6-3, 6-0. Următoarele două partide au fost mai disputate. În 2017, la Beijing, Halep a câștigat cu 6-3, 3-6, 6-2, iar în 2018, la Roland Garros, a triumfat cu 2-6, 6-1, 6-1.

Halep a urcat un loc în clasamentul mondial

La începutul acestei săptămâni, Simona Halep a urcat o poziţie în clasamentul mondial, până pe locul 22. Românca are 2.117 de puncte. Ea se menține ca jucătoarea de tenis din România cu cea mai bună poziționare, fiind urmată de Sorana Cîrstea, care este pe 31, cu 1.612 puncte, și Irina Begu, care se află pe 56, cu 1.043 de puncte.

Simona Halep a câștigat un turneu WTA în 2022

După Australian Open 2022, Halep a renunţat la colaborarea cu antrenorii Adrian Marcu şi Daniel Dobre. Ea nu ar fi fost mulţumită de colaborarea cu cei doi tehnicieni la turneele la care a participat în Australia.

După un an în care n-a avut nicio reușită, Simona Halep a câştigat primul turneu la care a participat în 2022, Melbourne Summer Set. Apoi, ea a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open de franţuzoaica Alize Cornet.

Pe tabloul principal de la Dubai este şi Irina Begu, care va evolua în primul tur cu o jucătoare din calificări. În calificări sunt prezente Jaqueline Cristian şi Elena Gabriela Ruse. Întrecerea din Dubai se va desfășura între 14 și 19 februarie, la feminin, respectiv între 21 și 26 februarie, la masculin. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net