Doliu în lumea fotbalului! Franz Beckenbauer a murit din cauza unei boli grele

Lumea fotbalului este în doliu! Legendarul Franz Beckenbauer a murit duminică, la vârsta de numai 78 de ani!

Fostul fundaș avea doar 78 de ani
Fostul fundaș avea doar 78 de ani

Unul dintre marile legende ale fotbalului a încetat din viață! Supranumit „Der Kaiser”, Franz Beckenbauer a fost, și va rămâne, considerat unul dintre cei mai eleganți fundași din istoria fotbaului mondial.

Din păcate, fostul fotbalist a fost nevoit să își petreacău ultimele zile din 2023 în spital, iar potrivit celor de la gsp.ro, presa germană scria că memoria și judecata lui Franz Beckenbauer fuseseră afectate profund. Astăzi, anunțul tragic a venit chiar din partea familiel lui. „Cu profundă tristețe, anunțăm că a murit în somn, duminică, înconjurat de familia lui. Vă rugăm să îl plângeți în tăcere și să vă abtineți de la întrebări”, au scris aceștia, conform sursei citate.

A murit marea legendă a fotbalului german

Se pare că starea acestuia s-a degradat treptat încă din anul 2015, când Franz Beckenbauer a fost nevoit să se confrunte cu pierderea fiului său, Ștefan. Pe lângă această suferință, se pare că fundașul german fusese diagnosticat cu Parkinson asociat cu demență. Din păcate, problemele lui de sănătate nu s-au terminat aici. Fostul fotbalist german avea și probleme cu inima și suferise un infarct ocular.

În 2022, chiar înainte de începutul Campionatului Mondial din Qatar, Franz Beckenbauer declara că nu poate merge acolo alături de naționala Germaniei, deoarece suferise infarctul ocular. Potrivit acestuia, nu mai putea vedea cu ochiul drept, iar medicii îi recomandaseră să aibă grijă la starea de sănătate a inimii sale.

Franz Beckenbauer a devenit un nume legendar în fotbal în timpul carierei sale la Bayern München, unde a debutat de la vârsta de 18 ani. De asemenea, la nivel internațional, el a ridicat Cupa Mondială alături de Germania în 1974, în timp ce mai devreme, în 1966, încheiase Campionatul Mondial pe locul 2, iar în 1970, pe 3.

Franz Beckenbauer s-a evidențiat și ca antrenor, fiind selecționerul Germaniei între 1984 și 1990. În acești ani, naționala sa a reușit să ridice din nou Cupa Mondială, chiar în 1990.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net