Dinamo, cu un picior în Liga 2. Când se decide totul

Ultima actualizare:

Echipa din „Ștefan cel Mare” n-a reușit să se adune, în prima manșă a meciului de baraj cu Universitate Cluj. Disputată, sâmbătă, partida s-a încheiat cu 2-0 pentru Universitatea Cluj, care are, astfel, un avantaj zdravăn, în vederea confruntării decisive.

Dinamo a pierdut cu 2-0 la Cluj-Napoca, împotriva Universității (FOTO: Sportpictures)
Dinamo a pierdut cu 2-0 la Cluj-Napoca, împotriva Universității (FOTO: Sportpictures)

Meciul a arătat că gruparea ardeleană e dispusă să facă tot ceea ce ține de ea, să revină în prima scenă a fotbalului românesc, în vreme ce pentru Dinamo, dacă nu va reuși să se redreseze în retur, viitorul nu arată deloc roz.

Cei care au împins-o pe Universitatea Cluj mai aproape de Liga I sunt Martin Remacle ('14) și Alexandru Boiciuc ('83). Cel de-al doilea gol e cu atât mai valoros, dat fiind faptul că în acel moment, ardelenii se aflau deja în inferioritate numerică, după eliminarea lui Ely Fernandes, din pricina cumulului de cartonașe galbene ('72). Pentru asta, Universitate Cluj nu va putea conta pe unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul său, în vederea returului.

E o rușine din punctul meu de vedere cum s-a prezentat echipa, în această seară. Sunt vinovați cu toții”, a comentat Ionel Dănciulescu, una dintre legendele alb-roșii, la DigiSport. „Sunt la un pas de cea mai mare rușine din istoria clubului”, a adăugat și Marius Nicolae.

Concordia Chiajna are șanse mari să promoveze

Suporterii lui Dinamo fac tot ce ține de ei să-și protejeze echipa de o eventuală prima retrogradare din istoria clubului și, cu o zi înaintea acestui meci, au reușit să strângă 40.000 de euro, ca recompensare a fotbaliștilor, dacă vor reuși să-și păstreze locul în Liga I. Mai departe, toate speranțele întregii suflări dinamoviste stau în confruntarea decisivă, care va avea loc pe 28 mai.

În celălalt duel pentru promovare în Liga I, respectiv retrogradare în Liga a II-a, Concordia Chiajna a învins Chindia Târgoviște cu 2-1. Pentru echipa din Chiajna au punctat Adrian Voicu din penalti ('58) și Andrei Pițian printr-un autogol ('68), în vreme ce golul oaspeților a purtat semnătura lui Daniel Florea ('50). Returul va avea loc pe aceeași dată, 29 mai.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net