FCSB s-a impus cu 3-2 în fața Chindiei, revenind de la 0-2

Ultima actualizare:

Disputat pe Arena Națională, fără spectatori, meciul dintre FCSB și Chindia Târgoviște, din runda cu numărul 26 a Ligii 1, s-a încheiat cu victoria (3-2) formației gazdă. Oaspeţii au condus la pauză cu 2-0 și au marcat un gol în minutul 90+3, care n-a fost validat pe motiv de ofsaid. Şi gazdele au avut un gol neacordat, pentru un presupus henţ.

Sylas Laouari Edjouma Malcom a debutat la FCSB (Foto: sportpictures.eu)
Sylas Laouari Edjouma Malcom a debutat la FCSB (Foto: sportpictures.eu)

Confruntarea a început în nota de dominare a FCSB-ului, însă cei care au marcat au fost oaspeții. Și nu o dată, ci de două ori.

În minutul 15, Daniel Popa a trimis mingea în poarta lui Vlad cu un şut puternic dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri.

Șase minute după aceea, Butean a majorat diferența, trimițând balonul printre picioarele portarului Andrei Vlad, din colţul drept al careului de şase metri, după o pasă a lui Popadiuc.

Popa a marcat un gol din lovitură liberă (Foto: sportpictures.eu)
Popa a marcat un gol din lovitură liberă (Foto: sportpictures.eu)

FCSB a marcat de trei ori după pauză

FCSB a reușit să răstoarne rezultatul abia după pauză. În minutul 47, Tănase l-a găsit nemarcat pe Olaru în interiorul careului, iar acesta a înscris cu un şut plasat la colţul lung.

După 20 de minute, Şerban a trimis o pasă în diagonală către Valentin Gheorghe, iar acesta a pătruns pe partea dreaptă şi a marcat cu un şut la colţul lung de pe linia laterală a careului mic.

În minutul 77, Keşeru a prelungit bine la acelaşi Valentin Gheorghe, care, fiind din nou nemarcat pe partea dreaptă, a pătruns şi a marcat cu un şut la colţul lung de la 10-12 metri.

Valentin Gheorghe a reușit o „dublă” pentru FCSB (Foto: sportpictures.eu)
Valentin Gheorghe a reușit o „dublă” pentru FCSB (Foto: sportpictures.eu)

Arbitrul Chivulete n-a validat două goluri

Pe finalul întâlnirii, ambele formații au trimis mingea în poartă, însă golurile nu au fost acordate. În minutul 87, lansat de Florin Tănase, Ianis Stoica l-a depășit pe Paul Iacob, trâgându-l de braț. Jucătorul FCSB-ului a ajuns astfel în fața portarului Cătălin Căbuz, iar acesta a degajat. Mingea l-a lovit în spate pe jucătorul bucureștean, iar apoi acesta a trimis-o în poartă. Arbitrul n-a validat golul pe motiv că mingea l-a atins pe Stoica în mână.

În ultimul minut al prelungirilor, la centrarea lui Cantave, Pițian a trimis mingea în poarta FCSB-ului, însă asistentul Ferencz Tunyogi a ridicat fanionul semnalizând un ofsaid la jucătorul Chindiei. Astfel că nici acest gol nu a fost acordat.

Antrenor principal la FCSB, Anton Petrea a revenit pe banca tehnică a formaţiei bucureştene după ce a avut coronavirus. “Din faţa televizorului e destul de greu. A trecut însă această perioadă şi mă bucur că pot fi alături de echipă. Am ţinut legătura tot timpul cu Mihai Pintilii”, a spus Petrea înaintea partidei cu Chindia.

Antrenorul Petrea spune că Vali Gheorghe e „arma secretă”

După meci, Petrea a catalogat drept "dramatic" meciul cu Chindia. "O revenire spectaculoasă, după o primă repriză slabă făcută de noi. I-am permis adversarului să marcheze două goluri, primul imparabil după părerea mea. Iar golul al doilea, din cauza unei neatenţii din partea noastră, care ne-a costat şi ne-a pus mari probleme pentru a ne desfăşura jocul în continuare. Ne-am pierdut capul, nu am putut să mai ţinem de minge. Am fost cam temători în prima repriză. Nu ştiu de ce”.

Antrenorul FCSB a explicat și schimbarea din al doilea mitan. ”La pauză, am schimbat şi sistemul, şi ceva în componenţa echipei. Și s-a văzut acest lucru. Am creat mai mută presiune. Am reuşit să-i blocăm şi să-i forţăm să se retragă în 20 de metri. Iar acolo am avut inspiraţia să marcăm trei goluri şi să câştigăm. Deci, dramatic!”.

Tehnicianul s-a referit și la Valentin Gheorghe, cel care a reușit o dublă, spunând despre acesta că ”este arma noastră secretă până acum. Mă bucur că a intrat foarte bine şi a făcut un efort conisderabil pe bandă, şi în apărare, şi în atac. Și a ajuns şi la finalizare. A marcat două goluri foarte importante”.

Toni Petrea spune că Edjouma are nevoie de timp

Petrea s-a referit și la lotul de care dispune. ”Avem jucători care pot începe din primul minut, dar pot intra pe parcursul jocului pentru a schimba ceva. În prima repriză, nu am avut jocul pe care mi l-aş fi dorit, dar schimbările făcute au schimbat jocul în bine şi rezultatul”.

Principalul FCSB-ist a vorbit și despre debutul produs în acest meci. ”Edjouma a fost OK. Are nevoie de timp, dar noi nu prea avem timp până să se integreze în cadrul echipei. Cu fiecare antrenament, sper să fie sănătos, să joace în continuare şi se va integra”.

Întrebat dacă Gigi Becali a decis schimbarea lui Ovidiu Popescu în prima repriză, Petrea a răspuns: ”Nu, nu, nu! De la începutul partidei, am aflat că nu se simţea foarte bine şi totuşi am continuat să începem cu el, dar am considerat că e mai bine să facem înainte de pauză acea schimbare. Mă preocupă foarte tare problemele din defensivă, înainte de meci am discutat şi ne propusesem să nu primim gol astăzi. Trebuie să fim mult mai atenţi, să lucrăm mult mai mult pe faza defensivă pentru a nu-i mai da ocazia adversarului să ne pună în asemenea situaţii", a declarat Petrea, la microfonul televiziunilor care transmit Liga 1.

FCSB - Chindia 3-2

Au marcat: D. Olaru (min. 47), V. Gheorghe (min. 67, 77), respectiv D. Popa (min. 15) și Butean (min. 20).

FCSB: Vlad - Ov. Popescu (I. Stoica, 41), Vinicius, I. Cristea, Radunovici (S. Şerban, 46) - Olaru, Edjouma (Oaidă, 85), F. Tănase - Cordea (V. Gheorghe, 46), Dumiter (Keşeru, 49), Oct. Popescu.

Antrenor: Anton Petrea

Chindia: Căbuz - Căpuşă, Piţian, P. Iacob, Ad. Ioniţă (A. Şerban '84) - Butean (Ciunciukov '75), Passaglia (Corbu '88), M. Dulca, Sila (Cantave '84) - Popadiuc, D. Popa.

Antrenor: Emil Săndoi.

Arbitru: Andrei Chivulete

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net