Patronul lui Nice, la un pas să cumpere Chelsea

Ultima actualizare:

Chelsea se apropie de un nou proprietar, după ce rusul Roman Abramovich a fost constrâns să renunțe la clubul londonez. Cel mai recent, patronul grupării franceze Nice, Jim Ratcliffe, a oferit 4,75 miliarde de euro pentru echipa de pe Stamford Bridge.

Jim Ratcliffe are afaceri în domeniul petrolifer (FOTO: EPA)
Jim Ratcliffe are afaceri în domeniul petrolifer (FOTO: EPA)

În vârstă de 69 de ani, Jim Ratcliffe a ofertat practic mai mult decât cerea Roman Abramovich, prețul inițial fiind de 3,5 miliarde de euro, plus 600 de milioane de euro solicitați de rus, pentru a face „una dintre cele mai mari donații din istoria Marei Britanii” pentru ucrainenii afectați de războiul provocat de Rusia.

Despre Jim Ratcliffe se știe că este patronul grupului petrolier Ineos, averea sa fiind estimată la 14,37 miliarde de euro, potrivit publicației Forbes. Implicarea sa la Chelsea pare să fi depășit etapa zvonurilor, omul de afaceri trimițând deja, vineri dimineață, oferta unei bănci comerciale, care conduce această procedură de vânzare a clubului. Mai mult, a discutat cu o zi înainte și cu Bruce Buck, directorul executiv al lui Chelsea, care a fost desemnat de către Roman Abramovich să se ocupe de toate procedurile.

Patron și în Premier League și în Ligue 1

Dat fiind faptul că este și patronul celor de la Nice, Jim Ratcliffe a ținut să ofere asigurări că interesul său pentru echipa franceză rămâne neschimbat. „Acest lucru nu diminuează în niciun fel ataşamentul nostru faţă de Nice. Locuiesc în apropiere şi rămân total implicat şi dedicat succesului acestui club. (n.r. despre finala Cupei Franței, pe care Nice o va disputa contra lui Nantes) Voi fi acolo şi vreau să ridicăm acest trofeu”, a declarat omul de afaceri.

Chelsea ocupă locul trei în clasamentul din Premier League, la 13 puncte distanță de mai sus clasata Liverpool și 14 puncte diferență de liderul Manchester City. Londonezii au un bilanț de 19 victorii, nouă remize și cinci înfrângeri. În ceea ce privește competițiile europene, Chelsea a părăsit Liga Campionilor în faza sferturilor de finală, fiind eliminată de către Real Madrid: londonezii au pierdut pe teren propriu, în tur (1-3), însă au reușit măcar o victorie de moral, pe „Santiago Bernabeu” (3-2), insuficientă însă pentru un loc în semifinalele competiției.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net