Răsturnare de situație: Barcelona vrea rejucarea meciului cu Real

Ultima actualizare:

Dincolo de victoria reușită în teren de Real Madrid cu FC Barcelona, în El Clásico, disputat duminică și câștigat cu 3-2 de formația de pe „Santiago Bernabéu”, oficialii clubului catalan  „amenință” cu rejucarea meciului.

FC Barcelona ia în calcul rejucarea meciului cu Real Madrid (FOTO: EPA)
FC Barcelona ia în calcul rejucarea meciului cu Real Madrid (FOTO: EPA)

Prin „vocea” preşedintelui FC Barcelona, Joan Laporta, gruparea ia în calcul să ceară rejucarea meciului din Spania, dacă va putea dovedi că s-a comis o greşeală de arbitraj, atunci când a fost anulat un gol al lui Lamine Yamal - în minutul 28, portarul madrilenilor, Andriy Lunin, a salvat de pe linia porţii mingea deviată de Yamal, fără ca tehnologia VAR să poată confirma că mingea a intrat complet, arbitrul decizând atunci că nu a fost gol, așa încât scorul a rămas 1-1. De menționat că, față de alte mari campionate europene, cel spaniol nu foloseşte tehnologia liniei de poartă, în contextul în care președintele din La Liga, Javier Tebas, o consideră prea costisitoare, cu toate că aceasta permite validarea aproape automată a unui gol şi, în cazul dat, ar fi putut să clarifice situaţia.

Un meci din campionatul Beligiei, alibiul Barcelonei

La o zi după El Clásico, Laporta a cerut Federaţiei Spaniole de Fotbal şi comisiei de arbitri să trimită Barcelonei toate imaginile aferente golului anulat, precum şi înregistrările audio ale conversaţiilor dintre oficiali. „Dacă, după ce documentaţia va fi analizată, clubul va înţelege că a fost comisă o eroare, aşa cum credem noi, vom lua toate măsurile necesare pentru a inversa situaţia, fără a exclude orice acţiune legală, care ar putea fi necesară. Dacă se va confirma că golul a fost valabil, vom cere rejucarea meciului, aşa cum s-a întâmplat în cazul unui alt meci din Europa în urma unei erori VAR”, a spus oficialul, într-o înregistrare video publicată de FC Barcelona. Laporta face referire la un meci din prima divizie belgiană, dintre RSC Anderlecht şi KRC Genk (2-1), disputat la 23 decembrie 2023, care trebuia să fie rejucat, în urma unei erori de arbitraj. Dar, în cele din urmă, nu s-a mai întâmplat - Tribunalul belgian de Arbitraj Sportiv, la apelul lui Anderlecht, a anulat decizia luată, iniţial, de comisia de disciplină a Federaţiei Belgiene de Fotbal.
De altfel, meciul nu a fost singurul lucru pierdut de FC Barcelona - Frenkie de Jong, mijlocaşul central al clubului catalan, s-a accidentat şi va lipsi de pe teren, cel puțin până la finalul acestui sezon. În vârstă de 26 de ani, jucătorul a ieşit pe targă, în prelungirile primei reprize, după o ciocnire violentă cu Federico Valverde, mijlocaşul madrilenilor. Potrivit FC Barcelona, De Jong a suferit o entorsă de gradul doi şi ratează meciurile rămase în Primera División, existând riscul să nu prindă nici EURO2024, programat în perioada 14 iunie-14 iulie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net