Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii
Cum a ajuns regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. În timpul vieții sale, Regina Elisabeta a avut mereu la dispoziție o echipă de bucătari personali, gata să-i pregătească orice își dorea. Cu toate acestea, preferința sa culinară, care a rezistat timpului de peste 90 de ani, a fost un sandwich simplu, un deliciu culinar pe care îl adora încă din copilărie.
Cum a ajuns regina Elisabeta a II-a la 96 de ani
Regina a încetat din viață în anul 2022, însă până în ultima clipă și-a respectat un obiect renumit: ceaiul de după-amiază. Oriunde se afla, indiferent de fusul orar, regina își servea ceaiul mult iubit, alături biscuiți cu ciocolată sau scones, o gustare britanică făcută din fulgi de ovăz. După ce a fost instruit la Hotelul Savoy din Londra, Darren McGrady a slujit Familia Regală timp de 15 ani ca bucătar regal, iar acesta a dezvăluit cum își bea ceaiul regina.
„Regina obișnuia să întindă mai întâi dulceața pe scones, înainte de a adăuga o lingură de frișcă. Servea întotdeauna ceaiul de după-amiază oriunde s-ar fi aflat în lume. Am zburat în Australia și ne-am aflat pe iahtul regal. Era ora cinci dimineața, dar pentru regină era cinci după-amiaza, iar treaba mea a fost să fac scones”, a povestit McGrady.
Sendvișul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu Regina Marii Britanii
Cât despre micul desert care completa ceaiul regal, se pare că regina nu alegea nimic pretențios, dimpotrivă, se bucura de lucruri simple, dar cu gust delicios.
„Reginei i s-au servit bănuți de dulceață la creșă când era o fetiță, de atunci îi bea la ceaiul de după-amiază. Simplu, doar pâine și dulceață cu puțin unt – de obicei dulceață de căpșuni. Făceam dulceața la Balmoral. Castelul cu minunatele căpșuni scoțiene din grădini”, a mai spus bucătarul.
Tot el a avut privilegiul de a-i pregăti regretatei regine mâncarea ei preferată, un sandwich simplu pregătit cu unt și ton. Se pare că fosta regină britanică savura din plin sandwich-ul simplu, cu unt și castraveți feliați subțiri, completat cu puțin piper.