Andreea Raicu, semnal de alarmă: „Atât de multe femei își fac rău fizic” Ce i-a transmis lui Buhnici

Ultima actualizare:

În contextul întregului scandal generat de declarațiile lui George Buhnici, Andreea Raicu a scris un text amplu pe blogul personal, unde a explicat că, la rândul ei, este „posesoare” de celulită și vergeturi, chiar dacă merge regulat la sală și face sport. 

Andreea Raicu a adresat, la rândul ei, declarațiile lui Georghe Buhnici Foto: arhivă
Andreea Raicu a adresat, la rândul ei, declarațiile lui Georghe Buhnici Foto: arhivă

Din dorința de promovare a unui mesaj de body positivity, Andreea Raicu a dorit să evidențieze că și femeile care sunt considerate „slabe” sau cu o siluetă atrăgătoare pot avea astfel de „probleme”, care ar trebui să fie normalizate, deci, în societate.

Vezi mai mult: George Buhnici, declarații scandaloase: „Mai mergeţi pe la sală, fetelor! Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră”

Andreea Raicu: „Am vergeturi și celulită”

De asemenea, Andreea a explicat că face sport, deci merge și pe la „săliță”, așa cum le-a invitat George Buhnici pe femei, iar vergeturile și celulita sunt tot acolo deoarece, așa cum bine știm, până și atleții de performanță se pot confrunta cu aceste mici „imperfecțiuni”, nefiind o legătură directă între ele și „obezitatea”, așa cum a motivat jurnalistul.

Iată și: George Buhnici, după ce a fost numit „dolofan”: „Nu m-am luat niciodată de corpul cuiva”

Vergeturile le-am căpătat pe când eram minoră și în creștere, iar celulita vine și pleacă în funcție de câte eclere am chef să mănânc într-o lună.

Dau pe la „săliță” de aproximativ 3 ori pe săptămână, alerg în parc, nu mănânc fast food, prăjeli și mezeluri, am aproape aceeași greutate de ani de zile și rochii pe care le-am cumpărat cu primii bani obținuți din televiziune și în care încă mai întru.

Cele două fraze de mai sus nu se contrazic una pe cealaltă. Lipsa vergeturilor și a celulitei nu e garantată de un stil de viață sănătos. Pentru că cele două nu au nicio treabă cu sănătatea.

Sunt reacții normale ale pielii și în niciun caz ceva de care ar trebui să ne fie rușine sau semnale de alarmă că ceva ar fi în neregulă cu noi și cu corpul nostru.”, și-a început Andreea mesajul.

Te-ar putea interesa și: Andreea Raicu, despre trecut «Au fost foarte mulţi ani din viaţă în care m-am considerat foarte urâtă»

Andreea Raicu, despre sexualizarea femeilor

Vedeta a ridicat un semnal de alarmă cu privire la sexualizarea corpului femeilor, care ar trebui să aibă dreptul de a merge la plajă fără să fie judecate sau reduse la ideea că ar trebui să „încânte” ochiul persoanelor de sex masculin.

„Eu știam că pentru a merge la plajă ai nevoie de un corp – al tău, așa cum e el – și de SPF. Pare-se că nu e chiar așa. Pentru a-și câștiga un loc pe nisipul din Mamaia, corpul unei femei are nevoie să se încadreze în standardele de calitate ale domnului George Buhnici, un domn care crede că principalele semnale de alarmă ale obezității sunt vergeturile și celulita.

Lăsând la o parte lipsa de acuratețe medicală a argumentului de mai sus, nu înțeleg când și cine a decis că o femeie vine la plajă pentru a bucura ochiul bărbatului care se nimerește să fie în fața ei. Eu credeam că mă duc la plajă să mă odihnesc, să-mi iau vitamina D și să citesc o carte sau două, nu să-mi fie validată condiția fizică de sexul masculin.

Ca femeie care a luptat ani întregi cu trauma lui “nu sunt îndeajuns de bună, de frumoasă, de slabă” și care și-a petrecut o bună parte din viață punând mai mult preț pe părerea altora și zero lei pe ce gândeam eu, pot să vă spun și de ce tirada stimabilului este atât de periculoasă.”, a continuat Andreea Raicu. 

Andreea Raicu, despre problemele emoționale pe care le poate genera un astfel de discurs

Fosta prezentatoare a explicat că a trecut, la rândul ei, prin aceste probleme emoționale generate de un astfel de discurs toxic, iar acum le încurajează pe fete și femei să își iubească propriul corp, exact așa cum este, fără să caute validare din partea nimănui!

 „I-aș recomanda domnului Buhnici să se uite un pic și la repercursiunile emoționale ale unui astfel de discurs asupra mentalului tinerelor femei.

Atât de multe femei – de toate vârstele, dar mai ales cele tinere – cerșesc acceptare de la cei din jur și își fac rău fizic pentru a se înghesui în niște standarde imposibile și – cel mai grav – străine lor.

Atât de multe femei poate astăzi se uită în oglindă și strâng în dinți frustrarea de a nu avea corpul perfect, corpul “demn de a fi etalat pe plajă” – care-o mai fi și ăla. (..)

Pentru domnul Buhnici pare că suntem doar niște trupuri imperfecte care-i jenează privirea și pe care simt că vrea să le “repare” cu povețe de un misoginism impardonabil.”, a mai spus Raicu.

Ce le îndeamnă pe femei

„Draga mea – tu, cea care, că și mine, ai vergeturi și celulită – nu căuta validare din partea unor persoane din exterior! (..) Singura persoană care trebuie să te accepte eșți TU. Repetă-ți asta ori de câte ori ai nevoie. Ori de câte ori mai apare câte un bărbat care-ți spune cum ar trebui să fii că să exiști alături de el într-un loc public.”, a conchis Andreea Raicu, pe blogul personal.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
sanziana negru si stefan floroaica jpeg
chrissy teigen rochie profimedia jpg
sofia vicoveanca jpeg
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
Un singur lucru nu i-a fost pe plac Anamariei Ferentz, spectacolul Carmen pus în scenă la Opera din Viena
cub andreea balan png
banner Arsenie Todiraș png
 Mirela Vaida (42 de ani) a „fugit” de acasă de Paște într-o vacanță în Italia
image
actualitate.net
image
actualitate.net