Căldură mare, mon cher! Rețeta Adinei Halas de supă de roșii, răcoritoare, pentru zilele tropicale: „Fiul meu a golit toată farfuria!”
Vedeta tv Adina Halas ne-a oferit rețeta ei rapidă, de supă de roșii, potrivită pentru această vară, cu temperaturi tropicale, de peste 40 de grade Celsius, și în România. Și fiul ei, Serghei, pretențios la mâncare, ca orice copil, a savurat-o. Prin intermediul Click!, Adina Halas ne-a oferit și câteva sfaturi importante, pe timp de caniculă.







„Eu am folosit sare roz de Hymalaya”
Adina Halas a dorit să ne precizeze că roșiile, pentru supă, se curăță mai întâi de coajă. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie:
„Se prepară foarte ușor, este gustoasă și poate fi personalizată, în funcție de gusturile fiecărui membru al familiei. Aveți nevoie de: 500-600 gr roșii decojite (eu le-am opărit și le-am scos repede coaja și partea lemnoasă), 1/2 ardei gras roșu, 2 morcovi, 1 păstârnac, o bucată mică de țelină, busuioc, turmeric, sare (eu am folosit sare roz de Hymalaya), piper, un praf de ardei iute, 2-3 linguri de ulei de măsline”.
Uleiul de măsline și busuiocul îi dau un gust mediteranean
Iată și modul de preparare, pas cu pas:
„Am pus la fiert morcovii, păstârnacul și țelina. După 20 de minute, am adăugat roșiile decojite și ardeiul gras. După ce au fiert, am adăugat busuiocul, condimentele și uleiul de măsline și le-am amestecat împreună cu o lingură de lemn.
Am scurs lichidul într-un alt vas și am pasat legumele cu blenderul, apoi am adăugat și supa, treptat. De regulă, la cantitățile de mai sus, consistența este perfectă și legumele pasate încorporează tot lichidul în care au fiert”.
„Este o variantă minunată și pentru copii, mai ales pentru cei care „pescuiesc” legumele din supă sau din ciorbă”
Și fiul ei, Serghei, adoră acest preparat:
„Este o variantă excelentă și dacă ții post, dacă ești la dietă sau dacă, pur și simplu, ai grijă că alimentația ta să fie una deșteaptă. De asemenea, este o variantă minunată și pentru copii, mai ales pentru cei care „pescuiesc” legumele din supă sau din ciorbă. Unde mai pui că este gustoasă și sănătoasă.
Fiul meu Serghei a mâncat supa de roșii, în care i-am adăugat tăieței, a golit toată farfuria! Prefer tăiețeii din quinoa, hrișcă, orez, dar nu ocolesc nici tăiețeii de grâu integral”, a mai menționat Adina Halas.
Sfaturi pentru perioada caniculară: „Să avem mereu o sticlă de apă în geantă, ca să ne hidratăm”
Adina Halas are și câteva sfaturi utile, pentru a trece mai ușor peste această perioadă, în care s-au înregistrat și temperaturi de peste 40 de grade Celsius:
„În ceea ce privește canicula, cel mai bine ar fi, în măsura în care se poate, să respectăm atenționările de vreme caniculară. Cele mai expuse sunt persoanele în vârstă, ar trebuie să nu iasă din casă, decât după orele 17.00.
În rest, pentru noi, ceilalți, care trebuie să ieșim în oraș, e indicat să nu ne lipsească din geantă sticla cu apă. Important ar fi să purtăm o șapcă sau o pălărie. Mai e nevoie și de o cremă, cu factor de protecție, pentru față și pentru zonele de piele expuse.
„Soarele în exces îmbătrânește!”
Nu prea poți mânca multe lucruri, în această perioadă, trebuie să vă feriți de tot ce este gras, prăjit și în exces. N-ar fi greșit ca cei care transpiră mult să ia o doză de electroliți, un pliculeț, se găsesc în toate magazinele, pentru a nu se deshidrata. Electroliții ajută la reechilibrarea organismului. Și, atenție, soarele în exces îmbătrânește, așa că ar trebui să ne folosim de el cu cap”, mai spune Adina Halas, exclusiv pentru Click!


































