Carmen Brumă a întocmit topul alimentelor ideale pentru toamnă. Ce putem să consumăm pentru a avea un organism sănătos

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Carmen Brumă (47 de ani) a început facultatea. Vedeta merge zilnic la Masterul pe care îl face în Nutriție și  Siguranță Alimentară la  Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol  Davila" din București.

Prezentatoarea TV este ca o adevărată elevă, mai ales că nu își arată deloc vârsta, are o siluetă de invidiat și își alege ținute lejere, demne de băncile școlii.

„Mă duc zilnic la cursuri pe lângă filmări și altele...Nu am avut emoții pentru începerea cursurilor, mai degrabă entuziasmul și energia începuturilor pentru care ai muncit”, ne-a dezvăluit Carmen Brumă care anul acesta s-a dedicat în mod special studiului.

Cine e responsabil cu dusul copilului la școală

Chiar dacă are un program ocupat, vedeta își duce fiul, pe Vlăduț (10 ani) în fiecare dimineață la școală, iar partenerul său de viață, Mircea Badea este responsabil cu luatul copilului de la studii.

„Cel mai mult sunt responsabilă cu dusul la școală. De la școală îl ia taică-su de cele mai multe ori. La fel și cu mersul la baschet, unul îl duce, altul îl ia. Lui Vlăduț nu îi place absolut deloc fotbalul, în schimb este foarte tare pasionat de mașini. Este posibil să avem multe negocieri la acest capitol!”, ne-a declarat Carmen Brumă.

Topul alimentelor ideale pentru toamnă

Carmen Brumă este cea mai în măsură să ne spună ce alimente nu trebuie să ne lipsească toamna din casă. Cum ne susținem imunitatea și un echilibru bine stabilit în această perioadă? Am aflat direct de la prezentatoatea TV.

„Oamenii mă întreabă adesea ce să ia pentru creșterea imunității, nerealizând că un sistem imunitar hiperactiv este la fel de nesănătos ca unul slăbit iar idealul este o funcție imunitară echilibrată care să răspundă corect în fiecare situație.

Cum susținem acest echilibru?”, Carmen Brumă punctează imediat.

„Somnul suficient și profund, alimentația echilibrată centrată pe alimentele care ajută sănătatea microbiomului (fibre, alimente fermentate, legume, fructe , semințe), hidratarea și sportul reprezintă baza unui sistem imunitar echilibrat”, a adăugat vedeta.

Rădăcinoasele sunt la putere

Din topul alimentelor ideale pentru toamnă nu trebuie să lipsească deloc rădăcinoasele, legumele, fructele și chiar și nucile românești.

„Mâncăm alimente care să ne susțină microbiomul pentru că acolo se află  o mare parte a imunității noastre. Mâncăm fibre, alimente fermentate,  semințe, legume, fructe”, ne îndeamnă Carmen Brumă ca să ne putem menține sănătoși.

„1. Rădăcinoase: sfeclă roșie, gulie, țelină, morcov, ceapă, usturoi, fenicul.

2. Dovleac: sursă de vitamina B, fier, betacaroten, potasiu, glucide cu absorbție lentă. Ameliorează dispoziția, te ajută să-ți controlezi pofta de dulce.

3. Crucifere: varză, conopidă, broccoli (persoanele care au probleme cu tiroida trebuie să aibă grijă la cantități și să le prepare termic).

4. Fructe: pere, struguri, gutui, prune.

5. Nuci românești: ideal de consumat imediat după ce au fost sparte (curățate)”, am mai aflat de la vedeta căreia nu-i lipsesc niciodată aceste alimente din frigider.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Adrian Daminescu şi soţia lui Dana cred în miracole jpeg
zendaya saptamana modei paris profimedia jpg
tamara buciuceanu botez jpeg
angelina jolie gettyimages jpg
Gabriela Cristea și Tavi Clonda au fost nășiți de Mădălin Ionescu și de Cristina Șișcanu jpeg
Banner Alin Oprea
Banner Radhu și Laura Zapata
image
actualitate.net
image
actualitate.net