Ce pensie va avea Monica Tatoiu după recalculare. Fosta profesoară de matematică a rămas uluită după ce a văzut decizia de pensie

Monica Tatoiu, fostă profesoară de matematică și cea care a condus mai mulți ani o renumită companie de produse cosmetice, este surprinsă de creșterea pensiei sale după recalcularea recentă. Aceasta a dezvăluit că venitul său lunar va crește substanțial, deși și în prezent beneficia de o pensie considerabilă, scriu cei de la Adevărul.

Monica Tatoiu. Foto: arhiva.
Monica Tatoiu. Foto: arhiva.

Ce pensie avea Monica Tatoiu înainte de recalculare

Monica Tatoiu a avut o carieră de succes în mediul privat, fiind cunoscută pentru activitatea sa ca profesoară de matematică și, ulterior, pentru rolul său de lider într-o companie de produse cosmetice de renume. În timpul carierei sale, Tatoiu a câștigat un salariu semnificativ și a contribuit corespunzător la sistemul de pensii, ceea ce a dus la un venit considerabil la momentul retragerii din activitate.

Înainte de recalcularea pensiei, Monica Tatoiu primea lunar 22.000 de lei, echivalentul a 4.400 de euro. Această sumă, considerabilă pentru standardele din România, reflectă contribuțiile sale substanțiale la bugetul de stat pe parcursul anilor de activitate. Spre deosebire de pensiile speciale, care sunt adesea criticate pentru lipsa unei baze contributive solide, pensia Monicăi Tatoiu este rezultatul contribuțiilor sale constante și consistente.

Recalcularea pensiei vine cu o creștere semnificativă

Recent, Monica Tatoiu a primit o decizie de recalculare a pensiei de la Casa de Pensii. Conform acestei decizii, pensia sa va crește cu 4.000 de lei, ajungând astfel la 26.000 de lei pe lună. Această sumă este una de invidiat, mai ales având în vedere faptul că majoritatea pensionarilor din România nu se apropie nici măcar de un sfert din acest venit.

Legea asta intră în vigoare la 1 septembrie. Nu poate să fie atacată decizia în instanță până atunci. Pe de altă parte, ai doar 45 de zile de la primire și multe plicuri nu au data poștei!”, a declarat Monica Tatoiu pentru fanatik.ro. Ea a explicat că și soțul său a primit o decizie similară, însă creșterea pensiei lui a fost mai modestă, de doar 500 de lei.

În detaliile oferite, Monica Tatoiu a menționat că are 337 de puncte de pensie, dintre care 331 sunt bazate pe contributivitate, iar restul de 6 puncte sunt alocate pentru stabilitate. Comparativ, soțul său are un total de 26 de puncte de pensie, ceea ce explică diferența semnificativă în creșterea veniturilor lor.

Aceasta a subliniat și o problemă cu sistemul de notificare al Casei de Pensii: „Atât eu, cât și soțul meu, am primit deciziile de recalculare. (...) Și, trecând de 2.000 de lei, diferența i-o impozitează”. Monica Tatoiu a remarcat faptul că plicurile primite nu au întotdeauna data poștei, ceea ce poate complica procesul de contestare a deciziilor în instanță.

Previziuni sumbre pentru viitorul pensiilor

Monica Tatoiu a comentat, de asemenea, despre provocările cu care se confruntă sistemul de pensii, nu doar în România, ci la nivel global. „Sunt probleme cu sistemul de pensii în toată lumea. Generația care are acum 30 de ani nu va putea trăi din pensie peste 40 de ani”, a spus aceasta, subliniind faptul că schimbările demografice și economice vor continua să pună presiune pe sistemele de pensii din întreaga lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet William și mătușa jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner Monica Anghel
fiica virgil iantu foto facebook
chad mcqueen jpg
Florin Grozea 2013
banner Carmen Brumă
adelina pestritu instagram jpg
Adi Constantin este stilistul vedetelor jpeg
adela popescu si mama fb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net