Chef Radu Dumitrescu: 330 km, în 10 zile, cu rucsacul în spinare

Recunoscut ca unul dintre cei mai duri oameni atunci când vine vorba despre treaba în bucătărie, chef Radu Dumitrescu (49 de ani) este, în viaţa privată, un cu totul alt om. Nu este deloc pretenţios la mâncare şi dă dovadă de un cu totul alt temperament. În plus, are o pasiune pe care puţini o cunosc: drumeţiile care îi testează limitele.

Chef Radu Dumitrescu manageriază două restaurante. FOTO: ARHIVA PERSONALĂ
Chef Radu Dumitrescu manageriază două restaurante. FOTO: ARHIVA PERSONALĂ

Chef Radu Dumitrescu manageriază două restaurante şi participă în două emisiuni culinare – „Culoare în farfurie – Pe drumul vinului” (care va reîncepe pe 10 octombrie la TV Paprika) şi „MasterChef” (la PRO TV), aşa că este unul dintre cei mai titraţi bucătari ai momentului. A povestit, în exclusivitate pentru Click!, cum a petrecut vara şi ce noutăţi pregăteşte.

Mai vezi și: Chef Radu Dumitrescu, despre secretul unui preparat perfect: «Trucul e în...»

Radu a fost în Spania, pe Camino del Norte, unul dintre cele mai cunoscute trasee
Radu a fost în Spania, pe Camino del Norte, unul dintre cele mai cunoscute trasee

Drumeții record: 300 de kilometri în 10 zile!

Chef Radu Dumitrescu a dezvăluit ceva neştiut despre el: faptul că iubeşte la nebunie drumeţiile atunci când nu este în bucătărie: „Nu mai am timp pentru mine, de mult. Dar mie îmi plac chestiile astea. E un stil de viaţă pe care ţi-l asumi, ţi-l alegi şi, în momentul în care te frustrează, te opreşti.

Până la urmă, trebuie să fii şi tu fericit în viaţa ta. Sunt fericit făcând ceea ce-mi place, doar că, în momentul ăsta, am acumulat o oboseală cronică, pe care vreau să o tratez, cumva. Probabil că o să-mi iau o pauză.

O să plec undeva sau o să stau, efectiv, degeaba. Nu trebuie să fac nimic. Dar am ceva experienţă, anul ăsta, am făcut 3.800 metri, pe Mont Blanc, am urcat. Am făcut Camino del Norte, pe jos. O parte din el. Da, mi-am luat rucsacul în spate şi am mers 330 de kilometri, în zece zile. Şi atât, n-am mai făcut nimic”, a declarat Radu Dumitrescu, pentru Click!.

Mai urmărește: Joseph Hadad, răni deschise la MasterChef: "Și soția mea a decedat acum 13 ani"

Chef Radu Dumitrescu, impresionat de meleagurile mioritice!

„Avem o ţară extrem de frumoasă! Mi-am dat seama că, în pandemie, oamenii au descoperit turismul intern, mult mai mult decât înainte. Pentru că nu s-a putut pleca atât de uşor, uneori au fost graniţele închise, ştim cu toţii ce-a fost în anii ăştia. Aşa că am descoperit şi eu locuri foarte frumoase din România şi mai multe crame.

Oamenii care fac vin au fost în pas cu vremurile şi au început să facă mici locuri de cazare, 5-8 camere, mici cârciumioare, cu produse locale, pe sistemul «stai la mine, mănânci la mine, te plimb în vie, bem un vin, asta-i tot».

Mi-am dat seama că treaba asta trebuie promovată mult mai mult. De aici a şi pornit ideea acestei emisiuni, ca să «luăm drumul vinului». Sigur, Paprika e un post tv care se adresează, în exclusivitate, oamenilor care gătesc.

E un post tv unde, practic, trebuie să prezinţi mâncare. Şi, atunci, am selectat nişte crame. Am numit-o «Culoare În Farfurie – Pe Drumul Vinului». Am avut două sezoane, ăsta ar fi al treilea, dar e, cumva, altfel.

Pentru că începem să arătăm cine sunt oamenii care sunt în spatele poveştii vinului din crama respectivă. Am şi gătit împreună cu ei, dar nu e o emisiune bazată 100% pe reţete. E vorba mai mult despre povestea locului respectiv”, a mărturisit Radu, pentru Click!

Chef Radu a fost însoţit şi de mama sa, Victoria Dumitrescu. FOTO: ARHIVA PERSONALĂ
Chef Radu a fost însoţit şi de mama sa, Victoria Dumitrescu. FOTO: ARHIVA PERSONALĂ

Chef Dumitrescu, „îmblânzit” de mama sa

În show-urile tv Radu este un chef dur, dar iată că în viaţa privată nu e deloc aşa şi e foarte nepretenţios în ceea ce priveşte alimentaţia sa: „Mâncarea trebuie să fie altfel, dacă vrei să o vinzi. Dar eu, ca şi gusturi, sunt foarte simplu. De acolo porneşte «sofisticăţenia», din gustul ăla primordial, împământenit în ADN-ul fiecărui popor. În perioada asta, aş mânca ardei copţi cu vinete, tot timpul!

Eu am nişte gusturi foarte simple. Nu îmi plac lucrurile sofisticate. Mănânc ce e de sezon. Nu mă deranjează să mănânc, primăvara, ceapă verde cu ridichi şi cu o brânză bună”, a mai spus Radu.

Iată și: EXCLUSIV Secretele noului chef din «bucătăria» PRO TV! Cum a slăbit Radu Dumitrecu 40 de kg

andreea mantea
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
infidelitate jpeg
cub Daniel Onoriu png
loredana groza si sotul 7 webp
cub mașina moș craciun png
cub mihai traistariu png
image
image
image
image
image
image
cub mașina moș craciun png
loredana groza si sotul 7 webp
Kirstie Alley și John Travolta, sursă foto: Contul oficial de Instagram al actriței
nick carter gettyimages 187744547 jpg jpeg
cub andrele png
baza paris profimedia jpg