De ce ajunsese Marina Voica să fie interzisă la TV și pe radio, imediat după ce a rămas văduvă. Secretul pe care nimeni nu l-a știut

Marina Voica este una dintre cele mai populare și îndrăgite cântărețe de muzică ușoară din țara noastră, însă nu foarte mulți români își mai amintesc astăzi că a existat o perioadă în care faimoasa artistă a fost interzisă de către autoritățile din țara noastră.

Marina Voica în tinerețe
Marina Voica în tinerețe

Astăzi, Marina Voica este cunoscută de către cei mai mulți dintre români, artista fiind una dintre cele mai îndrăgite și faimoase cântărețe de muzică ușoară din istoria țării noastre. Cariera ei s-a întins de-a lungul a 5 decenii, iar de-a lungul anilor, Marina Voica a avut și nenumărate apariții la televiziune.

În anul 1974, faimoasa cântăreață apărea în paginile revistei americane „Billboard”, unde a primit și Diploma Star of the year - Music week. Cu toate acestea, în ciuda popularității ei uriașe, poate că nu foarte mulți români își mai amintesc astăzi că a existat o perioadă în care Marina Voica a fost interzisă la radio și la televiziune.

De ce a fost interzisă Marina Voica de autorități

Problemele pentru Marina Voica au început în anul 1980, atunci când, împreună cu soțul ei, medicul Viorel Teodorescu, a decis să plece din țară. Cei doi au dorit să se stabilească în Germania, însă lucrurile au luat o întorsătură tragică la numai un an de la plecarea lor. 

Viorel Teodorescu s-a îmbolnăvit grav, iar după decesul acestuia, Marina Voica a revenit în România. Cu toate acestea, odată ajunsă în țară, ea a fost interzisă de către autoritățile comuniste.

Marina Voica fusese interzisă la radio și la televiziune

Artista ajunsese să cânte doar în turnee, ori prin baruri, deoarece nu mai putea fi primită la radio, ori la televiziune. Cu toate acestea, numele ei era încă popular, fiind foarte îndrăgită de cei care deja cunoșteau cariera artistei.

„După doar un an petrecut în Germania, intervenind îmbolnăvirea gravă a soţului şi, apoi, decesul acestuia, Marina Voica a revenit în România, unde a fost interzisă o perioadă de autorităţile comuniste”, spunea realizatoare Irina Păcurariu, potrivit adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
printele din olanda profimedia jpg
emily in paris jpg
Banner Nicolai Tand
stefania costache iumor jpeg
anca parghel png
sean diddy combs gettyimages jpg
nicole scherzinger costum baie plaja jpg
Banner Sarah j Sun
image
actualitate.net
image
actualitate.net