Dorian Popa, chemat în instanță pentru defăimare. Cine este afaceristul care îi cere despăgubiri uriașe

Un nou scandal zguduie lumea showbiz-ului din România, implicându-l pe artistul și influencerul Dorian Popa și afaceristul Călin Donca. Cel din urmă a intentat un proces împotriva lui Dorian Popa, solicitând daune morale în valoare de 30.000 de euro. Călin Donca afirmă că imaginea și afacerile sale au fost grav afectate de declarațiile publice făcute de Dorian Popa, iar suma cerută ca despăgubire va fi donată unui orfelinat, potrivit declarațiilor afaceristului.

Dorian Popa. Foto: arhiva.
Dorian Popa. Foto: arhiva.

Dorian Popa și Călin Donca au fost parteneri de afaceri

Relația dintre cei doi nu a fost întotdeauna tensionată. Inițial, Dorian Popa și Călin Donca au fost parteneri de afaceri, atunci când artistul a apelat la expertiza lui Donca în domeniul panourilor fotovoltaice. Totuși, conflictul a izbucnit după ce afaceristul a fost arestat preventiv pentru acuzații de evaziune fiscală. În urma acestui eveniment, Dorian Popa a făcut declarații publice în care susținea că ar fi fost victima unei escrocherii în legătură cu investiția sa în afacerea cu panouri fotovoltaice.

Instanța nu a stabilit un prim termen de judecată

Călin Donca, după eliberarea sa, a decis să îl dea în judecată pe Dorian Popa, susținând că artistul ar fi influențat negativ peste 400 de persoane, întorcându-le împotriva sa și afectându-i afacerile. Plângerea a fost depusă la Tribunalul Ilfov, la secția de stare civilă, pe data de 12 iunie. Deocamdată, instanța nu a stabilit un prim termen de judecată.

Rămâne de văzut cum se va desfășura acest proces și dacă Dorian Popa va fi nevoit să plătească despăgubirile cerute de Călin Donca. 

Conform Revistabiz, Călin Donca deține pachete semnificative de acțiuni în Energia Gas & Power, companie de furnizare de energie în care a investit peste 20 de milioane de euro. De asemenea, este acționar în Europa Energy Spa, o companie italiană cu o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de euro, și în Donca Energy, o firmă specializată pe producția de energie verde. Potrivit aceleiași surse, Donca Energy generează încasări lunare de aproximativ 3 milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet William și mătușa jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
banner irina fodor png
luminita anghel si david puscas conflict scaled jpg
baza stanga daisy 1 jpg
mihai gainusa  jpg
banner adda png
Joaquin Phoenix jpeg
salman khan iulia vantur jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net